Antena Meniu Search
x

Ionela Prodan ar putea fi înmormântată fără să-i fie respectată ultima dorinţă: O ceremonie cu onoruri militare

Vezi și

Ionela Prodan ar putea fi înmormântată fără să-i fie respectată ultima dorinţă. Să primească o distincţie care să-i permită o ceremonie cu onoruri militare. Este testamentul pe care l-a lăsat înainte să intre în coma din care nu şi-a mai revenit. Şi care s-a transformat într-un război birocratic între Ministerul Culturii şi Administraţia Prezidenţială. Sute de admiratori au venit, azi, să-i aducă artistei un ultim omagiu.

Anamaria Prodan şi-a ascuns suferinţa sub o pereche de ochelari de soare. A vegheat încă de la primele ore ale zilei sicriul mamei sale, la capela Cimitirului Bellu. Venit direct din Qatar, soţul ei, Laurenţiu Reghecampf, s-a alăturat priveghiului în cursul după-amiezii.

Trecerea în nefiinţă a Ionelei Prodan a fost comemorată şi cu tristeţe, dar şi cu indignare. Venit să aducă un ultim omagiu artistei, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a rămas cu un mare regret.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct PSD: "Sufăr astăzi şi eu şi alţi prieteni şi colegi de-ai noştri când văd că stăm pentru o semnătură de la Cotroceni pentru o medalie, adică pentru un simplu gest."

A fost dorinţa pe care Ionela Prodan a mărturisit-o înainte de a intra în comă.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct PSD: "Ultima dorinţă a fost aceea de a primi o medalie şi toată lumea aşteaptă acum dacă Iohannis semnează sau nu semnează. Au făcut demersuri cei de la Ministerul Culturii şi bravo lor."

Două adrese au ajuns de la Ministerul Culturii, la Administraţia Prezidenţială, în ultimele 24 de ore. 

"Ministerul Culturii a transmis către Administraţia Prezidenţială solicitarea pentru acordarea post-mortem a distincţiei - Ordinul Meritul Cultural", se arată în comunicatul Ministerului Culturii.

Răspunsul a venit la scurt timp şi a fost suprinzător.

"Precizăm că statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F", a fost răspunsul Administraţiei Prezidenţiale.

Ionela Prodan a ocupat în trecut funcţii în Ministerul Culturii şi Ministerul de Externe, unde s-a ocupat cu promovarea culturii tradiţionale. Premierul de la acea vreme îşi aminteşte că relaţia cu artista a fost una comodă.

Adrian Năstase: "Am apreciat-o pentru faptul că avea curajul să vorbească foarte tare când voia să spună un anumit lucru, chiar dacă nu era foarte convenabil."

Sute de oameni au venit azi la capela Cimitirului Bellu să-şi ia la revedere de la Ionela Prodan.

Artista a fost vegheată şi de colegii de scenă.

Maria Cârneci, cântăreaţă: "Ea s-a ridicat din popor, ca noi toţi, simplitatea a făcut-o deosebită."

Înmormântarea Ionelei Prodan va avea loc mâine, de la ora 12.00, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu. Familia şi apropiaţii vor cinsti apoi memoria cântăreţei în cadrul unui eveniment privat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ionela Prodan ar putea fi înmormântată fără să-i fie respectată ultima dorinţă: O ceremonie cu onoruri militare