Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ionuț, soția lui și alți doi români au murit nevinovați, pe un drum din Germania. După aproape un an de la tragedie, șoferul de TIR vinovat și-a aflat pedeapsa

Un scurt moment de neatenție a dus la o adevărată tragedie, în Germania. Patru români au murit, iar a cincea a fost grav rănită în urma unui accident cumplit produs în septembrie anul trecut, pe autostrada A44, în Wunnenberg. La aproape un an de la tragedie, instanța din Paderborn a pronunțat sentința în cazul șoferului de TIR vinovat de accident, de asemenea român. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.08.2021, 15:12

Pe 11 septembrie 2020, într-o zi de vineri, la prânz, patru români și-au găsit sfârșitul pe o autostradă din Germania, într-un Opel Vivaro strivit între două TIR-uri.

Accidentul a avut loc pe A44, în Wunnenberg, când un șofer român de TIR, la volanul unui camion înmatriculat în Suceava, nu a fost atent la un blocaj de trafic și a intrat cu viteză, în plin, în Opelul oprit în capătul ambuteiajului.

În urma impactului puternic, microbuzul a fost proiectat și strivit de TIR-ul din fața lui. În Opelul Vivaro se aflau cinci români. Patru dintre ei au murit, unul pe loc, ceilalți trei după ce au fost descarcerați. Este vorba despre trei femei cu vârste cuprinse între 27 și 48 de ani și un tânăr de 27 de ani. O singură persoană din microbuz a supraviețuit, un bărbat de 40 de ani. El și șoferul român de TIR, vinovat de accident, au fost grav răniți.

Ionuț, soția lui Mirela și alți doi români au murit nevinovați, pe un drum din Germania. După aproape un an de la tragedie, șoferul de TIR vinovat și-a aflat pedeapsa

Profimedia Images/ Markus Klümper/dpa

Pe acelaşi subiect

La aproape un an de la tragedie, instanța din Paderborn a pronunțat sentința în procesul în care șoferul de camion care a produs nenorocirea a fost judecat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă. Potrivit publicației germane Westfalen-Blatt, tânărul de 34 de ani a scăpat cu un de închisoare cu suspendare.

Ionuț și Mirela erau căsătoriți de un an

Două dintre victimele decedate erau soț și soție, șoferul de 27 de ani al microbuzului, Ionuț, și Mirela, care se afla în dreapta lui. Cei doi erau din comuna Tudor Vladimirescu, Galați. Tot din Galați, dintr-o localitate de lângă Tecuci, erau și celelalte două femei moarte în accident.

Ionuț și Mirela erau căsătoriți de un an. Cei doi făceau regulat curse România - Germania și retur, având atașată o remorcă pentru bagaje. În urma impactului teribil, remorca a intrat efectiv sub TIR-ul care i-a lovit din spate.

Ionuț, soția lui Mirela și alți doi români au murit nevinovați, pe un drum din Germania. După aproape un an de la tragedie, șoferul de TIR vinovat și-a aflat pedeapsa

Profimedia Images/ Markus Klümper/dpa

La accident au intervenit 70 de pompieri și șapte ambulanțe din Paderborn și Hochsauerland. Autostrada a fost închisă timp de mai multe ore, formându-se cozi de mașini pe kilometri întregi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ionuț, soția lui și alți doi români au murit nevinovați, pe un drum din Germania. După aproape un an de la tragedie, șoferul de TIR vinovat și-a aflat pedeapsa