Antena Meniu Search
x

Video Ipoteza şocantă făcută de presa daneză în cazul părinţilor români arestaţi şi separaţi de bebeluşul de o lună, ajuns în stare gravă la spital

Statul român insistă să-l aducă în ţară pe Mathias, bebeluşul de o lună ajuns în stare gravă într-un spital din Danemarca. Părinţii lui sunt în arest, dar au aflat în sfârşit veşti despre fiul lor: copilul e bine acum. Jurnaliştii danezi lansează, între timp, o ipoteză şocantă: băiatul ar fi avut nu doar hemoragie craniană ci şi fracturi la cap.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 20:18

Vezi și

Sunt imagini cu micuţul Mathias în casa Soranei şi a lui Ionuţ din Sønder Ommem, o mică localitate din Danemarca. Bunica încearcă să-l liniştească după o noapte întreagă de plâns. Cel mic zâmbeşte şi chicoteşte. Nimeni nu-şi închipuia că în doar câteva zile avea să se dezlănţuie iadul în familia lor. Starea bebeluşului s-a înrăutăţit în fiecare zi mai tare. Nimic nu-i alina plânsul, nu lua în greutate şi ar fi început să tremure necontrolat. Sorana ar fi cerut zile în şir ajutor din partea medicilor danezi. Ar fi primit, sec, doar asigurări din partea unei moaşe că totul este în regulă, susţine familia ei. 

Paul Marica, unchi Sorana: A venit moaşa chiar când era şi bunica acolo. Moaşa spunea că nu are nimic, are colici. Aşa sunt copiii...Cu greu a fost luat de ambulanţă la spital.

Autorităţile daneze îi bănuiesc pe părinţi că au de-a face cu starea gravă în care era copilul. I-au arestat pe Sorana şi Ionuţ pentru patru săptămâni şi au început o anchetă pentru a strânge probe. Jurnaliştii danezi susţin că medicii ar fi descoperit că Mathias ar avea hemoragie craniană, dar şi fracturi osoase la cap. Şi că ar suferi de sindromul bebeluşului scuturat.

Paul Marica, unchi Sorana: Vrem să ştim realităţi, analize. Nu s-au transmis aceste informaţii. Dar măcar prin ambasador am aflat că Mathias este bine.

Pe acelaşi subiect

Marcela Cobuz, medic pediatru: Ar putea fi şi cauze medicale pentru hemoragie postnatală, deficit de vitamina K predispune la hemoragii, probleme ale coagulării. Pot fi şi factori externi, traumatisme, căzături de la înălţime, lovituri.

Acum, statul român poartă negocieri pentru ca bebeluşul să ajungă în grija bunicilor din România. 

Paul Marica, unchi Sorana: Sperăm ca bebeluşul să fie cât mai repede repatriat, să i se facă actele. Bunicii copilului au toate condiţiile să îl primească, să îl îngrijească.

Gabriela Firea: Am demarat deja procedurile de evaluare a bunicilor materni din judeţul Vaslui care şi-au exprimat primii disponibilitatea de a îngriji copilul. 

Ambasada României în Danemarca i-a vizitat duminică pe cei doi părinţi în penitenciar. 

Alexandru Grădinar, ambasador Danemarca: Ei au spus că sunt nevinovaţi. Nu cred ceea ce li se întâmplă. S-au bucurat foarte mult să afle de susţinerea familiei şi a celor care îi cunosc. Suntem în contact permanent cu avocaţii din oficiu.

Ce spun rudele părinţilor români arestaţi şi separaţi de bebeluş

Rudele familiei dau vina pe travaliul mult prea lung al Soranei pentru situaţia dramatică în care au ajuns. Medicii danezi ar fi tratat-o superficial.

Paul Marica, unchi Sorana: S-a lungit prea mult timpul de travaliu. Bebeluşul s-a luptat mult ca să vină pe lume. Sorana nu a fost repede preluată şi ajutată de medici. A fost lăsată să se chinuie atât de mult.

Sorana şi Ionuţ se mutaseră în Danemarca în urmă cu doi ani. El bucătar şef, ea bonă. Sperau ca acolo să-şi întemeieze o familie. Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului a anunţat că îl va invita la o discuţie pe ambasadorul Danemarcei acreditat la Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ipoteza şocantă făcută de presa daneză în cazul părinţilor români arestaţi şi separaţi de bebeluşul de o lună, ajuns în stare gravă la spital