Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ipoteză şocantă în cazul microbuzului plin cu români strivit sub un TIR, pe o autostradă din Italia. Un transportator ieşean îi avertizează pe români

Vineri de dimineaţă, trei români au fost grav răniţi, după ce microbuzul în care se aflau a fost strivit sub un TIR, în Italia, pe autostrada A4.

de Redactia Observator

la 05.03.2018 , 10:43

Vineri de dimineaţă, trei români au fost grav răniţi, după ce microbuzul în care se aflau a fost strivit sub un TIR, în Italia, pe autostrada A4.

Potrivit ultimelor informaţii, se pare că microbuzul cu pricina făcea curse ilegale în străinătate.

În dimineața zilei de 3 martie, la ora 7:20, un microbuz Ford Tranzit înmatriculat în Iaşi a intrat cu viteză sub un camion staționat în zona de serviciu Arino-Vest de pe autostrada A4 din Italia, în direcția Veneția-Padova. 

Articolul continuă după reclamă

În urma accidentului trei ieşeni au fost grav răniţi.

Trei români au fost grav răniţi, după ce microbuzul în care se aflau a fost strivit sub un TIR, în Italia, pe autostrada A4.

Conform presei locale, şoferul microbuzului IS.96.CRT ar fi fost foarte obosit, după ce condusese mai multe ore, fără să fie schimbat de un alt şofer, aşa cum impune legea și cum obişnuiesc transportatorii autorizaţi.

Autorităţile atrag atenţia că acest tip de transport este făcut în afara legii de către persoane fizice speculând un vid legislativ. Microbuzele care au o capacitate de 8 scaune plus șoferul pot transporta persoane fără să fie autorizate, deoarece nu se consideră că întreprind curse.

Transportatorii ieşeni atrag aten­ţia că, de multe ori, au preluat din gările din Oc­cident persoane care fuseseră date jos pur şi simplu din microbuze, în mijlocul drumului, în urma unor controale ale poliţiei din Italia. 

"Dacă microbuzul este oprit la Veneţia, iar poliţistul constată că maşina efectuează transport de persoane, îi dă şofe­rului pe loc o amendă de 4.300 de euro şi îi se­chestrează autovehiculul timp de două luni. Ba chiar ne sună şi de la consulatul ro­mân, şi îi preluăm noi.

Şoferii noştri de autocare au luat numeroşi pasageri de prin gări, lăsaţi în mijlocul drumului. Aceşti transportatori pirat conduc zile întregi, în timp ce şoferii noştri se schimbă regulat atunci când obosesc, pe drum”, a declarat pentru presa locală administratorul unei firmei de transport care efectuează curse regulate către Italia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Ipoteză şocantă în cazul microbuzului plin cu români strivit sub un TIR, pe o autostradă din Italia. Un transportator ieşean îi avertizează pe români