Antena Meniu Search
x

Primele ipoteze ale specialiștilor în cazul prăbușirii avionului, la Buzău

Cei doi oameni de afaceri care au murit în accidentul aviatic din Buzău ar fi greşit când s-au aventurat cu avionul într-o zonă cu cod galben de vreme rea! Specialiştii spun că era imposibil să traverseze munţii, pentru că ploua puternic şi era ceaţă.

de Redactia Observator

la 16.05.2019, 09:27

Vezi și

Cei doi oameni de afaceri care au murit în accidentul aviatic din Buzău ar fi greşit când s-au aventurat cu avionul într-o zonă cu cod galben de vreme rea! Specialiştii spun că era imposibil să traverseze munţii, pentru că ploua puternic şi era ceaţă. Pilotul nu a mai putut controla aparatul şi a intrat în picaj. S-ar fi învârtit de câteva ori înainte să se prăbuşească între copaci. Anchetatorii au verificat locul tragediei până la miezul nopţii, iar epava avionului va fi coborâtă astăzi din munţi şi dusă la expertiză.

Anchetatorii au cercetat până târziu în noapte zona Nehoiaşu din munţii Buzău. Acolo s-a prăbuşit avionul ieri după-amiază, la doar câţiva kilometri de barajul Siriu. O zona împădurită, cu copaci foarte înalți. Localnicii spun că ploua și era ceață, la momentul producerii tragediei.

Un cod galben de vânt puternic era în vigoare în zonă. Rafalele ar fi depăşit chiar şi 100 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea era scăzută. Specialiştii spun că un avion uşor nu trebuia să zboare pe vreme instabilă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O aventură riscantă care s-a sfârşit tragic. Avionul nu a mai putut fi controlat. Înainte să cadă între copaci, s-ar fi învârtit de câteva ori în aer, povestesc localnicii. Ei au alertat autorităţile.

Cei doi bărbați au murit la impact

Pentru cei doi bărbaţi de la bord nu s-a mai putut face nimic. La manşă era Mihai Covaciu, un cunoscut om de afaceri din Cluj. Iar în dreapta lui, un prieten: Liviu Bucăţică, fratele unei foste şefe din turism. Cei doi decolaseră de pe Aerodromul Ghimbav din Braşov şi ar fi trebuit să ajungă la Costineşti, unde voiau să cumpere un apartament. De altfel, aveau la ei o sumă importantă de bani.

Mihai Covaciu era dezvoltator imobiliar. Ridicase mai multe complexuri rezidenţiale în Cluj şi Braşov.

Avionul prăbuşit este un model Pegna, fabricat în 2008. Un aparat de zbor uşor, dotat cu un singur motor. Fusese cumpărat de Mihai Covaciu, în urmă cu mai bine de un an. Bărbatul avea licenţă de zbor de aproape cinci ani.

După ce va fi coborâtă de pe munte, epava avionului va fi expertizată, iar anchetatorii trebuie să stabilească cauzele accidentului aviatic. Sunt luate în calcul toate ipotezele: defecţiune tehnică sau eroare umană. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Primele ipoteze ale specialiștilor în cazul prăbușirii avionului, la Buzău