Antena Meniu Search
x

Sute de români prinşi în mijlocul celui mai VIOLENT uragan care s-a format vreodată în Oceanul Atlantic: Irma a făcut prăpăd în Caraibe

Uraganul Irma, unul dintre cele mai puternice din istorie, a măturat Insulele Caraibe cu o viteză de neimaginat - vânt de peste 300 de kilometri pe oră. Paradisul exotic din Saint Martin, magnet şi pentru miliardarii români, e devastat. Sunt sute de dispăruţi, iar printre ei, şi români.

Vezi și

Uraganul Irma, unul dintre cele mai puternice din istorie, a măturat Insulele Caraibe cu o viteză de neimaginat - vânt de peste 300 de kilometri pe oră. Paradisul exotic din Saint Martin, magnet şi pentru miliardarii români, e devastat. Sunt sute de dispăruţi, iar printre ei, şi români. Ministerul Afacerilor Externe nu poate estima numărul lor pentru că liniile de telefonie au căzut. Izolată în buncărul vilei de lux dărâmate e şi soţia miliardarului Dinu Patriciu. 

Irma a lovit brusc şi cu o forţă uriaşă - autorităţile din zonele devastate vorbesc despre cel mai violent uragan din istorie. Proporţiile dezastrului sunt imposibil de estimat. Dar catastrofa a fost surprinsă în imagini înspăimântătoare.

Forţa vântului a depăşit toate măsurătorile din istorie - au fost rafale de peste 300 de kilometri la oră. Comparabile cu viteza unui avion de pasageri la decolare. Uraganul a fost încadrat în categoria 5, considerată de cea mai mare intensitate - unii specialişti spun că, în realitate, ar fi fost şi mai puternic. 

Irma a făcut ravagii în Caraibe: insule întregi din paradisul exotic au fost devastate.

Pe acelaşi subiect

Paradisul din Saint Martin, măturat acum de uragan, a fost gazdă şi pentru miliardarii români. Unele dintre cele mai luxoase vile de pe insulă aparţin familiilor Patriciu şi Truică. Fosta soţie a lui Dinu Patriciu, Dana, este izolată acum în buncărul uneia dintre cele două case de vacanţă, ambele devastate. 

Autorităţile au anunţat că sunt morţi şi răniţi în urma uraganului, iar dispăruţi sunt cu sutele. Printre ei, sunt şi români - deocamdată, Ministerul Afacerilor Externe nu le poate estima numărul, pentru că toate liniile de telecomunicaţii au căzut. 

În România, rudele lor sunt disperate şi fac apeluri pe Facebook. O româncă, Ioana, anunţa dimineaţă că nu mai ştie nimic de soţul ei. Abia după zece ore, a primit vestea că este în siguranţă.

Este alertă şi în largul insulelor din Caraibe. Pe un singur vas de croazieră pot fi chiar şi 6 mii de oameni, iar mulţi dintre cei din echipaj sunt români.

Irma a lovit până acum toate insulele din sudul Caraibelor şi înaintează încet către Florida, unde ar putea lovi în weekend. În schimb, Atlantic, s-au mai format alte două uragane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Sute de români prinşi în mijlocul celui mai VIOLENT uragan care s-a format vreodată în Oceanul Atlantic: Irma a făcut prăpăd în Caraibe