Video Ivan Patzaichin FEST 2024, organizat în Tulcea. Programul evenimentului
Timp de patru zile oraşul Tulcea devine epicentrul distracţiei şi al descoperirilor culinare. Astăzi, Festivalul Ivan Patzaichin îşi deschide porţile pentru cei care vor să descopere frumuseţile necunoscute ale acestui oraş turistic.
Prin activitățile captivante, evenimentul aduce în prim-plan două teme esențiale: gastronomia și turismul lent. De la târguri gastronomice delicioase, la competiții de vâslit și plimbări relaxante cu canotca pe Lacul Ciuperca, fiecare moment promite să fie memorabil.
Restricţii de trafic pentru desfăşurarea Festivalului Ivan Patzaichin
Caravana Festivalului pornește într-o aventură de neuitat pe traseul de ecoturism "Delta lui Ivan" şi leagă municipiul Tulcea de pitoreasca localitate Mila 23 de pe brațul Sulina.
Primăria municipiului Tulcea a anunţat, joi, restricţii de trafic în acest weekend pentru desfăşurarea în bune condiţii a Târgului naţional Ivan Patzaichin al punctelor gastronomice locale, eveniment inclus în agenda festivalului care poartă numele renumitului sportiv.
- Premiera documentarului despre viaţa lui Ivan Patzaichin, la Paris. Filmul a fost proiectat chiar în ziua finalei...
- Muzeul Ivan Patzaichin. Muzeul care celebrează viaţa marelui campion, deschis în inima Deltei: "O invitaţie să...
- România, premiată la European Heritage Awards din Veneţia. Asociaţia Ivan Patzaichin, trofeu pentru proiectul...
Restricţiile de trafic pe strada Grigore Antipa vor începe vineri, la ora 7,00, se vor ridica duminică, la ora 1,00, iar în acelaşi timp parcările publice de pe aceeaşi arteră nu vor putea fi folosite.
Program Festival Ivan Patzaichin. Activităţi şi ore de desfăşurare
Târgul naţional Ivan Patzaichin al punctelor gastronomice locale va urma Conferinţei naţionale pe tema punctelor gastronomice locale, programată să se desfăşoare vineri, începând cu ora 11,00, la Satul pescăresc tradiţional, sub patronajul Comisiei naţionale a României pentru UNESCO.
"Manifestările dedicate gastronomiei, organizate împreună cu Asociaţia Gastro Local, şi aflate sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, dezvăluie practicile culinare ca element de identitate locală şi liant intercultural. Punctele Gastronomice Locale sunt adevăraţi 'custozi de tradiţie locală' - cu beneficii pentru comunităţile din care fac parte şi pentru turiştii care le vizitează. Astăzi, reţeaua lor numără aproape 200 de entităţi, aflate în mediul rural, distribuite în toată ţara, dar mai ales în judeţele Alba, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Hunedoara, Sibiu şi, desigur, Tulcea", se arată într-un comunicat de presă remis joi de asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23.
Sâmbătă, în cadrul festivalului, pe faleza Ivan Patzaichin vor avea loc ateliere educaţionale pentru copii, iar pe lacul Ciuperca tradiţionalele competiţii de vâslit în canotcă. De la ora 19,00, pe scena de pe faleză, în compania Maricicăi Puică şi a Agafiei Constantin, ambele medaliate olimpice în 1984, şi a jurnalistului sportiv Ionel Stoica, vor fi evocate Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, în perspectiva următoarelor Jocuri de la Los Angeles.
De altfel, în cele două seri ale festivalului, va fi proiectat filmul "Ivan - omul cu rădăcini în ape", regizat de Ana Preda, film prezentat în luna august la Paris, cu sprijinul Institutului Cultural Român la Casa României deschisă de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român de la Ambasada României în Franţa, în contextul Jocurilor Olimpice. Filmul va fi din nou proiectat şi la Mila 23, marţi, pe 10 septembrie.
"Cele două seri de concerte de la Tulcea îi vor avea ca protagonişti pe Alifantis&Zan, Krypton, Taylor, Eyedrops, Melting Dice, Zsud, UUngaria, şi Ansamblul Anton Pann. Iar la concertul din ultima zi a festivalului, la Mila 23, vom avea premiera spectacolului corului Muzeului Ivan Patzaichin. Duminică, 8 septembrie, de la Memorialul Ivan Patzaichin de pe Faleza ce-i poartă numele, va pleca, pe traseul 'Delta lui Ivan', caravana Apele Unite ale României, într-un exerciţiu de turism lent, materializat prin vâslit în canotci din lemn, cele circa 30 de mile de la Tulcea până la Mila 23 - locul de naştere al marelui campion", se mai arată în comunicatul de presă.
Festivalul Ivan Patzaichin face parte din Apele Unite ale României - proiect de democratizare a accesului la apă, de educare privind importanţa apei pentru comunităţi şi de încurajare a locuitorilor să participe la protejarea apelor. Organizat pentru prima dată în 2011 sub numele de RowmaniaFEST - Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, festivalul a luat numele de Ivan Patzaichin la ediţia din anul 2022.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰