Antena Meniu Search
x

Video Izvoarele termale din Herculane, închise: firma care deţinea licenţa a pierdut-o. Pensiunile şi hotelurile, fără apă termală

S-a pus lacătul pe izvoarele termale din Herculane. Staţiunea celebră pentru tratamentele terapeutice are de suferit, după ce au fost găsite nereguli grave la mai multe foraje şi izvoare. Câteva pensiuni şi hoteluri nu mai au acces la apa termală, iar autorităţile dispută licenţa, după ce firma care o deţinea a pierdut-o.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.03.2024, 14:03

Vezi și

"La Herculane, cele mai multe izvoare de ape termale sunt închise în această perioadă, după ce în luna februarie Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a retras licenţa societăţii care a avut acolo dreptul de administrare în ultimii 20 de ani. Mai exact, vorbim de opt foraje şi izvoare care sunt închise şi, cu două sau trei excepţii care au sursă proprie de apă termală, restul pensiunilor şi hotelurilor din staţiune nu mai au acces la această resursă", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Lacăt pe izvoarele termale din Herculane

"De ce s-a ajuns aici? ANRM spune că societatea care deţinea licenţa a pus în pericol exploatarea apelor termale din zona Herculane, iar acum disputa s-a dat între Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Băile Herculane. Aceasta din urmă şi-a exercitat dreptul de preempţiune, iar acum se lucrează la documentaţia pentru obţinerea licenţei", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

"Edilul din Herculane susţine că demersurile au fost începute, s-au obţinut avize de la Mediu, de la Apele Române şi de la Cultură, s-a făcut identificarea perimetrelor şi ar trebui să urmeze să depună cererea către ANRM. Practic, documentaţia completă. Licenţa ar putea să o obţină abia peste două sau trei luni", mai spune Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Izvoarele termale din Herculane, închise: firma care deţinea licenţa a pierdut-o. Pensiunile şi hotelurile, fără apă termală