Antena Meniu Search
x

Video Jaf într-un apartament din Capitală, în doar câteva minute. Hoţii au fugit cu un seif plin cu bani, bijuterii şi ceasuri din aur

Un seif plin cu bijuterii, ceasuri din aur de 24K şi bani a fost furat dintr-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei. Proprietarul - un bărbat în vârstă de 79 de ani. Paguba se ridica la peste 70.000 de euro. Bătrânul a fost sunat de pe un număr necunoscut de către un bărbat care susținea că i-a lovit maşina. Victima a coborât din apartament ca să verifice paguba, în timp ce în locuinţa sa avea loc jaful. Bărbatul crede că doar cineva din familie ar fi putut să-i fure averea.  

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 08.01.2024, 07:45

Vezi și

Spargerea a fost dată sâmbătă seară şi organizată în detaliu. 

Victimă: La un moment dat, mă suna cineva, a zis că el e taximetrist, ţi-am lovit maşina.   

Eduard Marin, reporter Observator: Cât timp hoţii se aflau în casă, victima era în faţa blocului, încercând să vadă dacă maşina sa a fost lovită. Timp de 20 de minute a stat aici, timp suficient ca hoţii să fugă cu seiful. 

Jaf de peste 70.000 de euro în Capitală, în doar câteva minute

Pe acelaşi subiect

În seif se aflau bunuri în valoare de peste 70.000 de euro, în mare parte bijuterii şi obiecte din aur, toate moşteniri de familie.  

Eduard Marin, reporter Observator: Hoţii au acţionat la pont. Uşa era închisă, au descuiat-o şi au intrat direct în apartament. Iar mai apoi, au mers spre dormitor, locul în care se afla seiful. Chiar aici, în acest dulap se afla seiful, hoţii l-au luat şi au fugit rapid din casă.    

Victimă: Se vede cum a tras seiful, el era cu cifru. Cifrul nu-l ştia nimeni în afară de mine. L-a luat cu totul. În seif se aflau 200-250 de grame de aur. Unele de 24, altele de 18 karate. Argint aveam monede de vreo 7 cm. Avere de familie, da. Ceasuri, unele foarte scumpe.

Pe lângă averea de familie, în urmă cu trei ani, bărbatul a vândut un teren din Capitală pe câteva sute de mii de euro. De altfel, în apartament mai există multe obiecte de artă şi tablouri, moştenite de la tatăl victimei. Bătrân şi bolnav, bărbatul susţine că i-a încredinţat nepotului 2 apartamente şi o garsoniera din Capitală. Tot băiatul este şi principalul suspect pe care bunicul îl acuză de furt. 

Victimă: Am zis sa-i dau nepotului meu că s-a purtat foarte frumos cu mine. Tataie, ce vrei, ce ai nevoie. Plus 105.000 euro, i-am făcut împuternicire să poata gestiona aceşti bani. Aşa bine a ascuns faptul că era un hoţ. Asta s-a dovedit cea mai mare, să nu zic prostie..n-am procedat bine.

Victima îl acuză pe nepot; nepotul neagă  

Contactat de reporterul Observator, nepotul neagă orice implicare în comiterea jafului.  

Reporter - nepot: 

- Tu până acum nu ai auzit ce i s-a întâmplat? 

- Nu. Nu m-a sunat, nu mi-a zis nimeni, nimic.

Bunicul tău te acuză pe tine că ai fi furat.

-  Pe mine? Cum? Asta e o glumă?

-  Altcineva din familie care ar fi putut să-i facă asta?   

Din familie... nu cred. Tot din persoanele în care s-a bazat mai mult. 

De altfel şi vecinii cred în teoria bătrânului.

- Cred că e din familie, de aici. Din ce am înţeles eu.   

- Păi o dată ce te cheamă cineva la maşină, că ţi-a lovit maşina şi altcineva are cheia, şi intră în casă ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. 

Pe lângă nepot, cheie de la apartament mai avea şi fosta iubită a nepotului. Însă aceasta nu a putut fi contactată. Nici taximetristul nu mai este de găsit. Poliţiştii au deschis acum o anchetă şi analizează camerele de supraveghere din zonă pentru a da de urma infractorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Jaf într-un apartament din Capitală, în doar câteva minute. Hoţii au fugit cu un seif plin cu bani, bijuterii şi ceasuri din aur