Antena Meniu Search
x

Jaful, transformat în asasinat, asupra patronului casei de schimb valutar din Vrancea, plănuit de 2 luni (Video)

Asasinii patronului casei de schimb valutar din Vrancea şi-au plănuit atacul încă de la începutul anului. Aproape două luni, afaceristul a fost filat de cei trei indivizi, care l-au executat exact în ziua în care făcea transportul banilor.

Vezi și

Asasinii patronului casei de schimb valutar din Vrancea şi-au plănuit atacul încă de la începutul anului. Aproape două luni, afaceristul a fost filat de cei trei indivizi, care l-au executat exact în ziua în care făcea transportul banilor.

Doi dintre criminali sunt recidivişti. Nu e exclus să fi plănuit crima chiar în spatele gratiilor.

Pe 3 ianuarie, cei trei indivizi au început să plănuiască jaful care s-a terminat cu o execuţie. Procurorii spun că, mai întâi, au cumpărat maşina de teren cu care au comis atacul. Ca să nu fie identificaţi, au schimbat culoarea autoturismului, au înlocuit numerele de înmatriculare cu unele false şi au montat o bară de metal, care să-i protejeze în impact. Apoi, au început să strângă informaţii despre patronul casei de schimb valutar. 

Procurorii spun că, după mai bine de o lună şi jumătate de filaj, autorii ştiau tot despre Constantin Chiriţă - la ce oră pleacă de la birou, că nu se abate niciodată de la traseu şi mai ales în care din zile se adună cei mai mulţi bani la casa de schimb valutar. În acea vineri, prada urma să fie una serioasă.

În ziua execuţiei, afaceristul avea în maşină 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei. Legal, banii ar fi trebuit transportaţi cu o firmă autorizată. Însă patronul obişnuia să se ocupe singur. La fiecare pas, îşi anunţa soţia că e în siguranţă. 

Vineri seara, în jurul orei 19, ucigaşii au pus planul în aplicare. L-au urmărit pe omul de afaceri la întoarcerea spre casă. Iar când victima a părăsit drumul naţional dintre Focşani şi Râmnicu Sărat şi a virat pe un traseu secundar, l-au atacat.

Sandica Apostolescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea: Au intrat în mod intenţionat în coliziune cu autoturismul condus de victimă, blocându-l. Ulterior, au coborât din autoturism, au executat asupra victimei două focuri de armă.

Anchetatorii spun că doi dintre suspecţi au comis crima, în timp ce al treilea le-a fost complice. Constantin Chiriţă a fost împuşcat cu două arme de calibrul 5,6 şi 9 milimetri. Inexplicabil, indivizii au lăsat banii în maşină. 

O intersecţie era locul de întâlnire al făptaşilor. După ce aveau să-l tâlhărească pe Constantin Chiriţă, cei doi autori urmau să îşi abandoneze autoturismul în care s-au aflat iniţial pe marginea drumului, iar al treilea individ să-i preia cu o altă maşină.

Sprînciană Bogdan Ionuț şi Gheorghe Vasile Văscăuţanu sunt recidivişti. Unul a fost condamnat pentru nerespectarea regimulului armelor şi muniţiilor, iar celălalt pentru trafic de droguri şi conducere fără permis. Ambii au fost eliberaţi mai devreme din închisoare. În motivare, judecătorii notau că au dat dovadă de reintegrare socială. Asasinatul l-a suprins chiar şi pe fostul coleg de celulă al lui Văscăuţanu. Daniel Dediu a fost, la rândul lui, condamnat pentru tentativă de omor. În 2008, a împuşcat un afacerist din Constanţa într-un atac similar. 

Cei trei suspecţi au fost capturaţi abia ieri, la Vama Nădlac, în timp ce încercau să fugă din ţară. Pentru asasinatul în stil mafiot, riscă până la 25 de ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Jaful, transformat în asasinat, asupra patronului casei de schimb valutar din Vrancea, plănuit de 2 luni (Video)