Antena Meniu Search
x

Jaful secolului: O romanca ce ar fi ajutat la furtul tablourilor a fost arestata in Olanda

O romanca a fost arestata in Olanda in dosarul furtului tablourilor de zeci de milioane de euro. Potrivit unor surse, femeia ar fi tinut o perioada de timp operele de arta furate.

UPDATE 19:50 Natasa Timoftei, 19 ani! Pasiunea pentru arta i-ar fi fost insuflata de iubitul ei, Radu Dogaru. Amandoi sunt acum retinuti, in dosarul "Jaful Secolului". El in Romania, ea in Olanda.

Un jaf de 20 de secunde. O prada de 300 de milioane de euro. Dogaru ar fi furat cele sapte tablouri, ajutat de Mihai Alexandru Bitu si Eugen Darie. Dupa marea lovitura, Natasa le-ar fi ascuns in casa ei din Rotterdam.

Articolul continuă după reclamă

Acolo ar fi fost indepartate ramele de pe tablouri. Ulterior, picturile au fost transportate in Romania, spre suprinderea avocatilor.

Operele lui Picasso, Gaugin sau Matisse ar fi ajuns in Romania, intr-o valiza! Cu aceeasi valiza Natasa se pregatea sa se intoarca la Rotterdam. Ar fi vazut-o unchiul lui Dogaru.

Anchetatorii romani vor sa stea si ei de vorba cu Natasa. Pentru a doua oara! Prima data, in Romania, a fost lasata sa plece.

UPDATE 17:00 Persoana in cauza este o tanara de 19 ani din Romania, care domicilia de cativa ani in Rotterdam. Aceasta a fost arestata de catre politistii olandezi, iar in acest moment, o chipa mixta formata dintr-un procuror si doi politisti de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate sunt in Olanda si o audiaza pe tanara.

Se pare ca aceasta este chiar iubita lui Radu Dogaru, suspectul principal in acest caz, cel care a fost arestat printre primii, in momentul in care s-a descoperit furtul de tablouri din Rotterdam, in care s-au sustras opere de arta de zeci de milioane de euro.

Acum, rudele lui Radu Dogaru arata cu degetul catre tanara, spunand ca ea ar fi principala vinovata, si nu fiul lor, in sensul ca ea ar fi facut planurile si ar fi ascuns tablourile, pana in prezent. In custodia politistilor nu exista niciuna din operele de arta furate, dar se fac in continuare audieri.

----------------

La sfarsitul saptamanii trecute, procurorii au anuntat ca mai aveau un al patrulea suspect in acest caz si ca persoana respectiva era cautata in tara si in strainatate.

Romanii au dat lovitura in octombrie anul trecut si au fost prinsi trei luni mai tarziu.

In dosar apare si numele lui Catalin Botezatu, pentru ca asistentul sau ii cunoaste pe suspecti si i-ar fi dus la un colectionar de arta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Jaful secolului: O romanca ce ar fi ajutat la furtul tablourilor a fost arestata in Olanda