Antena Meniu Search
x

Video Jaful seifului de 200 kg din Iaşi, comis de persoane înstărite. Cât au cheltuit din cei 130.000 de euro aflaţi în el

Poveste incredibilă în cazul furtului seifului de 200 de kilograme, plin cu bani şi bijuterii, din vila unor oameni de afaceri din judeţul Iaşi. Jaful a fost plănuit chiar de un vecin al păgubiţilor, ajutat de părinţi, iubită şi un prieten. Culmea, familia bărbatului are un business prosper cu pietre funerare. Până să fie prinşi de poliţişti, suspecţii au cheltuit 40.000 de euro din cei 130.000 din caseta de valori. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.02.2024, 19:34

Vezi și

Flancaţi de poliţişti, capii jafului din localiteatea ieşeană Hârlău au fost aduşi în faţa anchetatorilor. Bărbatul de 38 de ani şi iubita acestuia au fost ridicaţi de agenţi chiar când se întorceau dintr-o vacanţă din Bucovina. Nimeni nu ar fi bănuit că ei au pus la cale furtul seifului, pentru că, aparent, nu duceau lipsă de bani. Pe reţelele sociale, cei doi îşi arătau viaţa plină de lux pe care o duc. Şi mai greu de crezut e faptul că la infracţiune au luat parte şi părinţii bărbatului, care au, ca şi victimele, o afacere prosperă - realizează şi comercializează cruci din marmură şi cavouri. 

Hoţii deţin o afacere prosperă

Clara Mihociu, reporter Observator: Surse din anchetă spun că hoţii au adus seiful aici. Apoi, după ce au reuşit să scape de autoturism, s-au întors şi, cu ajutorul uneltelor pe care le au la firma de realizat monumente funerare, ar fi reuşit să-l spargă şi să ia astfel banii şi bunurile din el. 

Indivizii şi-au distrus chiar şi înregistrările de pe propriile camere de supraveghere ca să nu ajungă pe mâna poliţiştilor. Întreaga comunitate este şocată de poveste. 

Pe acelaşi subiect

Radu Sîrbu, viceprimar Hârlău: Sunt total surprins pentru că pe părinţi îi cunosc foarte bine, Îşi câştigau banii cinstit, prin muncă. Este inexplicabil. 

Bărbat: Sunt oameni înstăriţi şi cunoscuţi. Pe plan local, judeţean, sunt nişte persoane foarte bine.

Au furat seiful cu 130.000 de euro ziua, în amiaza mare

Hoţii ştiau unde este poziţionat seiful plin de bani şi cum să iasă cu el fără să fie bănuiţi: ziua în amiaza mare, cu o dubă. Vecinii erau obişnuiţi să se întâmple acest lucru pentru că păgubiţii transportau fructe şi legume cu asemenea vehicule. 

Poliţiştii i-au identificat pe autorii jafului după trei săptămâni şi au reuşit să recupereze o mare parte din prejudiciu: peste 200.000 de lei şi aproape 50.000 de euro, din cei 130.000 de euro care erau puşi la păstrare. Seiful încă este de negăsit.

Clara Mihociu, reporter Observator: Anchetatorii bănuiesc că seiful ar putea fi ascuns chiar în cimitirul aflat vizavi de casa familiei implicate în acest jaf. 

Principalul autor al jafului a fost implicat în ultimii ani în mai multe dosare: crimă organizată, spălare de bani şi evaziune fiscală, însă are o singură condamnare de un an şi jumătate cu suspendare pentru complicitate la favorizarea infractorului. Atât el, cât şi iubita şi prietenul său au fost arestaţi preventiv. Părinţii săi sunt în arest la domiciliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Jaful seifului de 200 kg din Iaşi, comis de persoane înstărite. Cât au cheltuit din cei 130.000 de euro aflaţi în el