Antena Meniu Search
x

Video Ce afacere bănoasă aveau hoții care au furat un seif de 200 de kg dintr-o casă din Iași. Ultimii doi suspecți au ajuns azi pe mâna poliției

Se întregeşte puzzle-ul jafului de la Iaşi. Ultimii doi hoţi, căutaţi de poliţie după ce au furat un seif de 200 de kilograme din casa unui om de afaceri din Hârlău, au fost prinşi. La trei săptămâni de la jaf, toţi cei 5 suspecţi, aflaţi în custodia poliţiei, au dezvăluit cum au procedat. Se pare că ar fi acţionat la pont şi au apucat să cheltuiască aproape toţi banii din seiful furat. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.02.2024, 14:00

Vezi și

Vorbim despre trei persoane reținute inițial, la sfârșitul săptămânii trecute, doi bărbați și o femeie. Părinții celui care este considerat principalul suspect de furt au primit arest la domiciliu, o altă persoană, un prieten al bărbatului adus astăzi în fața judecătorilor a primit însă arest pentru 30 de zile.

Astăzi a ajuns în fața judecătorilor cel care este considerat suspectul principal și concubina acestuia, pentru propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceștia nu au fost găsiți la primele percheziții din weekend, se pare că se aflau la munte, într-o vacanță în momentul respectiv. Potrivit unor surse din anchetă, seiful nu a fost găsit încă, dar se bănuiește că ar fi îngropat chiar în cimitirul aflat vizavi de locuința hoților.

Cu ce se ocupau hoții

Ar fi folosit chiar uneltele pe care le au la firmă, pentru că au o firmă care realizează monumente funerare și merge chiar foarte bine, potrivit vecinilor, motiv pentru care nimeni nu înțelege de ce ar fi furat seiful, ținând cont că este o familie foarte înstărită cu multe posibilități financiare. S-ar fi folosit de unelte pentru a sparge seiful, au reușit să ia banii și mai apoi au făcut seiful nevăzut.

Pe acelaşi subiect

Ar fi încercat să scape și de mașina cu care au dat atacul ducând-o la concubina băiatului, dar în cele din urmă anchetatorii i-au găsit, însă au reușit să recupereze doar parțial suma, vorbim despre aproximativ 50.000 de euro din cei 130.000 de euro cât se aflau în seiful respectiv.

Se bănuiește că totul ar fi fost la pont

Rămâne de văzut dacă judecătorii vor decide arestarea preventivă pentru 30 de zile și pentru aceste două persoane duse astăzi. Este vorba despre o familie înstărită din Hârlău. Casa lor se află doar la 850 de m de casa unde a fost dat atacul, se bănuiește că totul ar fi fost la pont, însă rămâne de văzut ce vor declara în fața anchetatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ce afacere bănoasă aveau hoții care au furat un seif de 200 de kg dintr-o casă din Iași. Ultimii doi suspecți au ajuns azi pe mâna poliției