Antena Meniu Search
x

Jandarmeriţa care a gazat un bărbat imobilizat, la Vatra Dornei, a folosit spray paralizant pentru câini. Bărbatul a murit

Jandarmeriţa care a gazat un bărbat imobilizat, la Vatra Dornei, a folosi spray paralizant pentru câini. Bărbatul a murit la spital, unde fusese transportat. Şeful jandarmeriţei i-a cerut acesteia să predea alt spray la poliţie.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 03.09.2019, 11:11

Bărbat mort, după ce a fost gazat de o jandarmeriţă
Jandarmeriţa care a gazat un bărbat imobilizat, la Vatra Dornei, a folosit spray paralizant pentru câini. Bărbatul a murit - Observator.tv

Jandarmeriţa care a gazat un bărbat imobilizat, la Vatra Dornei, a folosi spray paralizant pentru câini. Bărbatul a murit la spital, unde fusese transportat. Şeful jandarmeriţei i-a cerut acesteia să predea alt spray la poliţie.

Cazul bărbatului care a murit după ce a fost gazat de o jandarmeriţă în parcul din Vatra Dornei, pe 19 iulie, a fost influenţat de comandantul Jandarmeriei din oraş, susţine avocatul familiei victimei. Parchetul Militar Bacău a pus-o sub acuzare pe Ana Maria Florescu pentru infracţiunile de purtare abuzivă şi abuz în serviciu, iar suplimentar, începând cu data de 1 august, femeia jandarm a fost plasată sub control judiciar de către procurorul militar care coordonează ancheta.

Recent, s-a formulat o plângere penală şi împotriva şefului Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei, Bogdan Cruceanu, care ar fi încercat să măsluiască probele din dosar. Plângerea penală împotriva lui Bogdan Cruceanu a fost depusă la Parchetul Militar, iar procurorului de caz i se cere să efectueze cercetări pentru infracţiunile de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri, respectiv favorizarea infractorului.

Mai exact, şeful Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei i-ar fi ordonat Anei Maria Florescu să predea anchetatorilor un alt spray decât cel folosit în acţiunea de imobilizare a lui Ioan Csapai din data de 19 iulie. Practic, se consideră că în acest fel s-a dorit ascunderea probelor reale. Trebuie spus că spray-ul folosit de femeia jandarm nu era cel din dotare şi urmează să se stabilească de ce aceasta avea un alt spray şi nu pe cel care trebuia să-l poarte în mod legal.

"În filmarea apărută în spaţiul public se poate observa că spray-ul folosit nu este cel din dotarea Jandarmeriei. Cele din dotarea jandarmilor au capac negru cu albastru. Ea a folosit un spray cu capac portocaliu spre roşu. Spray-ul folosit în intervenţie ar fi pentru câini, mult mai puternic decât cel omologat pentru jandarmi. Cele din dotarea Jandarmeriei sunt testate pentru oameni. Cel luat din comerţ care se foloseşte în special pe animale este neomologat.", a mai spus avocatul familiei Csapai, Ion Marocico, citat de Adevărul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Jandarmeriţa care a gazat un bărbat imobilizat, la Vatra Dornei, a folosit spray paralizant pentru câini. Bărbatul a murit