Antena Meniu Search
x

Jandarmii care şi-au făcut selfie cu evadaţii pe care i-au prins au fost pedepsiţi: li s-a atras atenţia!

Jandarmii din Caracal care şi-au făcut selfie cu evadaţii pe care i-au prins au fost pedepsiţi: li s-a atras atenţia! O comisie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a analiyat situaţia şi a luat măsura disciplinară.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.09.2019, 17:44

Jandarmii din Caracal care şi-au făcut selfie cu evadaţii pe care i-au prins au fost pedepsiţi: li s-a atras atenţia! O comisie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a analiyat situaţia şi a luat măsura disciplinară.

Comisia a dispus măsura "atragerii atenţiei asupra faptei săvârşite şi a consecinţelor acesteia şi indicarea modului de comportare în viitor" faţă de cei trei jandarmi care au prins în luna august, la Gârcov, doi evadaţi de la Buziaş, apoi şi-au făcut fotografii cu fugarii. 

Potrivit reprezentanţilor IJJ Olt, la stabilirea măsurii disciplinare s-a ţinut seama de faptul că jandarmii care şi-au făcut fotografii cu evadaţii de la Buziaş sunt chiar jandarmii care i-au prins pe cei doi tineri fugari în zona localităţii Gârcov, precum şi de faptul că nu aveau alte sancţiuni disciplinare. 

"În urma verificărilor efectuate de către comisia constituită la nivelul unităţii, s-a dispus faţă de cei trei militari măsura tragerii atenţiei asupra faptei săvârşite şi a consecinţelor acesteia şi indicarea modului de comportare în viitor, în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinei Militare, aprobat prin Ordinul Ministerului Apărării Naţionale, M64 din 10.06.2013. La individualizarea măsurii disciplinare s-a ţinut seama de conduita profesională anterioară, de inexistenţa în antecedente a altor sancţiuni disciplinare precum şi faptul că fugarii au fost prinşi de către cei trei jandarmi.", au precizat reprezentanţi IJJ Olt.

Doi tineri care au evadat pe 27 august de la Centrul de Măsuri Educative Buziaş, sărind gardul împrejmuitor, au fost prinşi în seara zilei de 28 august, în sudul judeţului Olt, la aproximativ 10 kilometri distanţă de locul unde au abandonat maşina cu care s-au deplasat până în localitatea Gârcov. 

La căutarea celor doi evadaţi au participat peste 120 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră din Olt şi Teleorman, dar şi piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi voluntari ai Asociaţiei 'Rescue 4x4'. În acţiunile de căutare au fost folosiţi şi câini de urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Jandarmii care şi-au făcut selfie cu evadaţii pe care i-au prins au fost pedepsiţi: li s-a atras atenţia!