Antena Meniu Search
x

Video Jill Biden le-a mulțumit românilor pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni. Cum a decurs întâlnirea cu Carmen Iohannis

Mulţumiri României şi încurajări ucrainencelor refugiate la noi în ţară. Este mesajul pe care l-a transmis prima doamnă a Americii, Jill Biden. Soţia liderului de la Casa Albă şi Carmen Iohannis au vorbit cu mamele care au fugit din calea războiului, au împărţit dulciuri şi au făcut poze cu copiii care învaţă la noi în ţară. De la Bucureşti, Jill Biden a decolat la bordul Air Force Two cu destinaţia Slovacia, unde va rămâne până luni. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 07.05.2022, 19:41

preview: Inquam Photos / Octav Ganea Vezi și

Zâmbete şi bucurie. Şi multe dulciuri. La întâlnirea cu refugiaţii ucraineni, cele două prime doamne, Jill Biden şi Carmen Iohannis, au împărţit bomboane şi ciocolată copiilor, iar mamele au primit flori. Aşa a vrut prima doamnă a Americii să sărbătorească Ziua Mamei - împreună cu ucrainencele care au reuşit să fugă din calea războiului împreună cu copiii. Şi Carmen Iohannis şi Jill Biden au purtat rochii cu imprimeu. Stiliştii americani au ales pentru soţia lui Joe Biden inclusiv culoarea galbenă. 

Carmen Iohannis, criticată pentru că nu s-a implicat în acţiuni sociale

De altfel, este şi prima dată când Carmen Iohannis vorbeşte public despre criza refugiaţilor, mai ales că în ultima vreme a fost criticată tocmai pentru că nu s-a implicat în acţiuni sociale. 

Jill Biden, soția lui Joe Biden: Oamenii sunt minunaţi.

Pe acelaşi subiect

Carmen Iohannis, soția lui Klaus Iohannis: Trăim acum nişte vremuri tensionate, de aceea e bine să fim uniţi şi cred că fiecare se simte mai sigur dacă ştie că are prieteni. Vreau să le mulţumesc românilor, sunt foarte mândră să spun, mereu am ştiut că românii sunt ospitalieri, dar acum arată cât de inimoşi sunt. 

La şcoala Uruguay, din Capitală, învaţă aproximativ 40 de elevi ucraineni, însă numărul acestora poate ajunge până la 100. Ideea proiectului a fost a mamelor refugiate despre care Observator a relatat. 

Svitlana Salamatova, activistă: Am întâlnit-o pe Bianca, ea este jurnalist la Antena 1, ne-a facilitat un interviu şi am spus public despre faptul că vrem să facem acest proiect de educaţie. Este umitor cum aţi venit cu ideea şcolii şi a infrastructurii pentru copii, ca ei să se simtă în siguranţă ca ei să aibă ce ştiau că au. Cred că sunteţi puternice şi rezistente şi e uimitor că poporul român v-a primit în casele lor, în inimile lor şi cred că asta a făcut diferenţa pentru toate dintre voi. 

De la începutul războiului, estimările sunt că peste 2 milioane de copiii au fost forţaţi să fugă din Ucraina

Mamă refugiată: A fost foarte frumos să primi atât de mult ajutor. Soţul meu este în armată, fetele sunt aici cu mine. 

Mamă refugiată: Copilul meu a spus că prima doamnă a României este la fel de blândă ca toţi românii care ne-au ajutat. Mulţumesc, România!

Cele două soţii de şefi de stat mai au câteva lucruri în comun - amandouă sunt profesoare de limba engleză şi predau în continuare elevilor. Jill Biden a fost, ieri, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Acolo, militarii americani i-au mulţumit prin aplauze primei doamne pentru cadoul adus - ketchup. Nu mai puţin de 19 kilograme de sos dulce de roşii a transportat Air Force Two la Constanţa. Jill Biden a servit apoi soldaţii care au venit la cantina bazei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Jill Biden le-a mulțumit românilor pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni. Cum a decurs întâlnirea cu Carmen Iohannis