Antena Meniu Search
x

Video Jill Biden a ajuns în România. Programul vizitei Primei Doamne a SUA în ţara noastră: cu cine se întâlneşte la Bucureşti

Vizită de gradul 0 în România! Vineri, Jill Biden, soţia preşedintelui Statelor Unite ale Americii a aterizat în ţara noastră la bordul aeronavei Air Force Two. Prima Doamnă a vizitat mai întâi militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu. Mâine, soţia liderului de la Casa Albă îşi va continua vizita în Bucureşti. Se va întâlni cu elevi şi profesori din Ucraina, dar şi cu oficiali ai Guvernului. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.05.2022, 19:23

Vezi și

Soţia preşedintelui SUA a ajuns la noi în ţară. Prima oprire a lui Jill Biden în România a fost în judeţul Constanţa. Puţin după ora 17:00 prima doamnă a Americii a aterizat la Constanţa. Jill Biden a ieşit din avion salutându-i pe toţi cei din jur. Apoi a stat de vorbă cu soldaţii americani din baza românească, departe de ochii presei. 

Jill Biden a ajuns în România

La Mihail Kogălniceanu sunt peste 1200 de soldaţi americani împreună cu tehnică terestră de luptă şi elicoptere Black Hawk. Prima doamnă a aterizat aici la bordul aeronavei Boeing 757, un avion modificat. Gradul de securitate pentru această vizită este zero, adică de securitate maximă. De aici, avionul decolează spre Bucureşti, pentru vizita de lucru de maine. Traseul pe care se va deplasa în Capitală este strict secret.

Prima Doamnă a plecat din SUA în jurul orei 6 dimineaţa, ora României, când a făcut şi o scurtă declaraţie. "Bună seara. Vreau doar să vă mulţumesc pentru această deplasare. Este o deplasare foarte importantă şi pentru preşedintele Joe Biden", a spus Jill Biden.

Pe acelaşi subiect

Programul lui Jill Biden în România. De ce ve vizitează ţara

Pe Twitter, Jill Biden a explicat vizita din ţara noastră şi din Slovacia în contextul Zilei Mamei, sărbătorită anul acesta pe 8 mai în Statele Unite ale Americii. Soţia liderului de la Casa Albă a declarat că vrea să petreacă sărbătoarea alături de femeile şi copiii din Ucraina, care au fugit de războiul lui Vladimir Putin. Mâine, Jill Biden se va întâni cu membri ai Guvernului României, dar şi cu reprezentanţi ai mai multor ONG-uri care sprijină refugiaţii din ţara vecină. Va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni. Va discuta cu ei, dar şi cu profesorii ucraineni şi români. Nu în ultimul rând, soţia preşedintelui american se va întâlni cu Carmen Iohannis.

În România trebuia să ajungă şi Ashley, fiica soţilor Biden. La recomandarea medicilor, ea a rămas însă acasă, după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2.

Este a doua oară când Primea Doamnă a SUA vine în România

Este pentru a doua oară când Prima Doamnă călătoreşte în ţara noastră. În 2014, ajungea la Bucureşti alături de soţul ei, pe atunci vicepreşedinte al SUA. Jill Biden este profesoară de engleză la Northern Virginia Community College din 2009, în același an în care soțul ei a ajuns numărul doi la Casa Albă, după victoria lui Barack Obama în alegerile prezidențiale.

După vizita din România, se va îndrepta spre Slovacia. Acolo va face cunoştinţă cu refugiaţi, voluntari şi locuitori care sprijină familiile plecate din Ucraina ca să scape de ororile războiului. Luni va decola spre casă, după o întâlnire cu membri Guvernului de la Bratislava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Jill Biden a ajuns în România. Programul vizitei Primei Doamne a SUA în ţara noastră: cu cine se întâlneşte la Bucureşti