Antena Meniu Search
x

Video Jill Biden a ajuns la întâlnirea cu Carmen Iohannis. Va vizita şi o şcoală care găzduiește elevi ucraineni refugiați

Vizită de grad 0 în România! Jill Biden, soţia preşedintelui Statelor Unite ale Americii a venit în ţara noastră la bordul aeronavei Air Force Two. Prima Doamnă a vizitat mai întâi militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu, după care a ajuns la Bucureşti. Astăzi, Jill Biden se va întâlni cu elevi şi profesori din Ucraina, dar şi cu oficiali ai Guvernului. 

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 14:32

Vezi și

UPDATE: Jill Biden a ajuns la întâlnirea cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a fost întmpinată de presedintele Iohannis și de soția acestuia, Carmen Iohannis. Jill Biden va vizita o şcoală din Capitală în care au fost primiți câțiva elevi ucraineni refugiaţi.

Jill Biden a ajuns vineri în România

Aproape o oră, Jill Biden a stat de vorbă cu soldaţii americani din baza militară românească. Prima Doamnă şi-a făcut timp şi a luat şi masa cu aceştia. 

La Mihail Kogălniceanu sunt peste 1200 de soldaţi americani împreună cu tehnică terestră de luptă şi elicoptere Black Hawk. Prima doamnă a aterizat la bordul aeronavei Boeing 757, un avion modificat. Gradul de securitate pentru această vizită este 0, de securitate maximă, aşadar. Traseul pe care se va deplasa în Capitală este strict secret. Prima Doamnă a plecat din SUA în jurul orei 6 dimineaţa, ora României, când a făcut şi o scurtă declaraţie. 

Pe acelaşi subiect

"Bună seara. Vreau doar să vă mulţumesc pentru această deplasare. Este o deplasare foarte importantă şi pentru preşedintele Joe Biden",a  spus aceasta.

„Oriunde m-aș afla în lume, întotdeauna găsesc un pic de casă”, a postat pe Twitter prima doamnă a Statelor Unite ale Americii o imagine de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

„Trupele noastre de la Baza Aeriană MK continuă să răspundă la datorie cu curaj, onoare și forță. Eu și Joe ne rugăm pentru siguranța fiecărui membru al armatei noastre care lucrează pentru pace alături de aliații noștri NATO”, a adăugat Jill Biden.

Motivul vizitei lui Jill Biden

Puţin după ora 19:00, soţia liderului de la Casa Albă a urcat la bordul aeronavei Air Force Two cu destinaţia Bucureşti. Pe twitter, Jill Biden a explicat vizita din ţara noastră şi din Slovacia în contextul zilei mamei, sărbătorită anul acesta pe 8 mai în Statele Unite ale Americii. Soţia liderului de la Casa Albă a declarat că vrea să petreacă sărbătoarea alături de femeile şi copiii din Ucraina, care au fugit de războiul lui Vladimir Putin. De la aeroportul din Otopeni, Prima Doamnă, aflată în coloana oficială, a trecut pe lângă Arcul de Triumf după ora 20:00

Astăzi, Jill Biden se va întâni cu membri ai Guvernului României dar şi cu reprezentanţi ai mai multor ONG uri care sprijină refugiaţii din ţara vecină. Va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni. Va discuta cu ei, dar şi cu profesorii ucraineni şi români. Nu în ultimul rând, soţia preşedintelui american se va întâlni cu Carmen Iohanis.

În România trebuia să ajungă şi Ashley, fiica soţilor Biden. La recomandarea medicilor, ea a rămas însă acasă, după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu covid19.

Este pentru a doua oară când Prima Doamnă călătoreşte în ţara noastră

În 2014, ajungea la Bucureşti alături de soţul ei, pe atunci vicepreşedinte al SUA. Jill Biden este profesoară de engleză la Northern Virginia Community College din 2009, în același an în care soțul ei a ajuns numărul doi la Casa Albă, după victoria lui Barack Obama în alegerile prezidențiale.

După vizita din România, se va îndrepta spre Slovacia. Acolo va face cunoştinţă cu refugiaţi, voluntari şi locuitori care sprijină familiile plecate din Ucraina ca să scape de ororile războiului. Luni va decola spre Statele Unite, după o întâlnire cu membrii Guvernului de la Bratislava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Jill Biden a ajuns la întâlnirea cu Carmen Iohannis. Va vizita şi o şcoală care găzduiește elevi ucraineni refugiați