Antena Meniu Search
x

Video Vlad Pascu află azi dacă va fi judecat în libertate. Va fi prezent la proces alături de avocat pentru a discuta cu judecătorii

Vlad Pascu, şoferul drogat care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai, urmează să afle astăzi dacă va fi sau nu judecat în libertate. La proces va fi prezent şi Pascu care va încerca să îi convingă pe judecătorii din Constanţa că merită să iasă din arestul preventiv.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 16.04.2024, 08:17

Vezi și

Astăzi judecătorii din Constanţa vor decide dacă îl lasă sau nu liber pe Vlad Pascu. Astăzi este termen la contestaţia făcută de Vlad Pascu împotriva deciziei luate de judecătorii din Mangalia de al menţine în arest preventiv. Vlad Pascu v-a fi prezent în sala de judecată alături de avocatul său. Este judecat pentru ucidere din culpă, pentru vătămare corporală din culpă, pentru conducerea unui autoturism sub influenţa drogurilor sau a alcoolului, dar şi pentru părăsirea locului accidentului.

Lovitură după lovitură pentru familii

Şoferul drogat va fi judecat pentru ucidere din culpă şi nu pentru omor, aşa cum au cerut ei. Avocaţii tânărului au dat vina pe victime. Decizia vine la doar o zi după ce au aflat că dosarul va fi judecat de acelaşi magistrat care l-a citat în instanţă pe Sebastian, unul din tinerii morţi. Şi tot la termenul din 4 aprilie, judecătoarea i-a adus la cunoştinţă lui Vlad Pascu că poate veni fizic, în sala de judecată. Până acum, magistratul a acceptat să intre prin videoconferinţă din cauza presiunii publice. 

Încă de la primul termen au apărut problemele. Judecătoarea a întrebat dacă Sebi, tânărul omorât de Vlad Pascu, este în sală. La a doua înfăţişare, magistrata a admis ca Vlad Pascu să fie judecat în procedură simplificată. Adică să aibă pedeapsa redusă cu o treime pentru că şi-a recunoscut faptele.

Pe acelaşi subiect

Apoi procurorii au cerut strămutarera dosarului. Însă, magistraţii au respins cererea. La fel cum au decis şi ca acest caz să rămână în mâinile judecătoarei contestată de familiile victimelor.

Tragedia de la 2 Mai

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Vlad Pascu află azi dacă va fi judecat în libertate. Va fi prezent la proces alături de avocat pentru a discuta cu judecătorii