Antena Meniu Search
x

Judecători și procurori au protestat față de modificările din Codurile Penale. Mesajul lui Florin Iordache, şeful Comisiei Speciale

Modificarea Codurilor Penale împarte, din nou, Justiţia în două tabere.

Vezi și

Modificarea Codurilor Penale împarte, din nou, Justiţia în două tabere. "Totuşi, nu înseamnă că amendamentele vor trece în aceeaşi formă în care au fost depuse", a transmis astăzi Florin Iordache, şeful Comisiei în care se votează modificările.

Sute de magistraţi au ieşit în faţa instanţelor pentru a transmite că nu sunt de acord cu Legile Justiţiie şi modificarea Codurilor Penale. La Timişoara, oamenii s-au oprit să-i aplaude. 

Proteste au fost şi la Târgu- Mureş, Constanţa, Cluj-Napoca, Bacău sau Iaşi. Procurorii şi judecătorii s-au arătat îngrijoraţi de cele peste 60 de amendamente aduse Codului de Procedură Penală. 

Pe trepetele Palatului de Justiţie din Bucureşti, magistraţii au aprins luminile telefoanelor. Însă, Curtea de Apel Bucureşti a transmis că se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate la iniţiativa individuală a unor judecători. 

"Curtea de Apel Bucureşti se delimitează de acţiunile de protest desfăşurate în data de 18 decembrie 2017, lângă sediul acestei instituţii, la iniţiativa individuală a unor judecători.", transmite un comunicat al instituţiei.

Astăzi, Florin Iordache a început dezbaterile în Comisia Specială. Unde a venit cu precizări. 

Florin Iordache, preşedinte Comisia Specială: 

Sunt foarte multe amendamnte care au creat o tensiune, nu au fost suficient prezentate, asta nu înseamnă că dacă un amendament e depus va trece aşa. Legile nu incalca independenta justitiei si nu aduc atingere luptei impotria coruptiei.

Ministrul Justiţiei a reamintit că directiva europeană de modificare a codurilor penale trebuie pusă în aplicare până în aprilie anul viitor. 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: 

Sigur ca poate fi asumata, eu sper ca Parlamentul va da drumul la proiectul de lege, va fi publicat si va produce efecte. Daca nu, eu cred ca Parlamentul va proceda la adoptarea unei OUG.

Potrivit unor surse, Guvernul respinge această variantă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Judecători și procurori au protestat față de modificările din Codurile Penale. Mesajul lui Florin Iordache, şeful Comisiei Speciale