Klaus Iohannis a promulgat legea privind alăptarea în spațiile publice. Amenzi de până la 2.000 de lei pentru cei care discriminează mamele

De Redactia Observator.
Publicat: 30.06.2021, 16:14.
Actualizat: 30.06.2021, 16:19

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind alăptarea în spații publice.

mamă cu copilul ei

Legea privind alăptarea în spații publice a fost promulgată

Shutterstock (imagine ilustrativă)

Iohannis a semnat decret pentru promulgarea Legii privind alăptarea în spațiile publice, lege care a fost aprobată în Parlament, la începutul lunii iunie. Evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancţionabile cu amendă de la 100 la 2.000 de lei, potrivit legii.

„Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacţiile discriminatorii ale unora”, spunea, la momentul adoptării, senatorul PNL Alina Gorghiu. Ea preciza că, până în prezent, legislaţia în vigoare nu sancţiona o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci şi la sănătate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și: