Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, anunț în cea mai neagră zi pentru România: "Este nevoie, din păcate, de măsuri foarte speciale". Video

Aflat într-o vizită în Maramureș, Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de "măsuri foarte speciale", ținând cont de creșterea masivă a numărului de cazuri de coronavirus. Președintele a precizat că este foarte hotărât să urmărească respectarea noilor restricții ce au rolul de a proteja cetățenii și de a opri răspândirea SARS-CoV-2.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.11.2020, 16:09

președintele României Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a făcut declarații după vizita în Maramureș, 6 noiembrie 2020 - Administrația Prezidențială
  • Prima zi cu peste 10.000 de cazuri de coronavirus în România
  • Klaus Iohannis: "Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne proteja"
  • Președintele speră că nu va fi nevoie de un lockdown mai sever

Observator a transmis live pe Facebook principalele declarații ale președintelui:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Despre vizita în Maramureș, în ziua cu cele mai multe infectări:

- Astăzi am venit în Maramureș având în vedere că mai sunt puține zile până la 1 Decembrie, ziua noastră naționala. Am vrut să subliniez, chiar și în condiții de pandemie, importanța românilor care au luptat pentru Unire. Am redeschis muzeul care se găsește în casă lui George Pop de Băsești, un mare român, un mare luptător pentru drepturile românilor din Transilvania, fost președinte al Marii Adunări de la Albă Oulia. Aceste lucruri trebuie să le știm și trebuie să ne amintim de ele, pentru că Ziua Națională înseamnă acea zi glorioasă în care Transilvania s-a unit cu țara și s-a format România Mare.

Klaus Iohannis, despre importanța respectării noilor măsuri:

- Dați-mi voie să va reamintesc că astăzi e prima zi de campanie electorală. Cu această ocazie mă adresez candidaților, voluntarilor, echipelor de campanie în general, și le solicit să respecte cu sfințenie măsurile care au fost impuse pentru a face posibilă și în pandemie această campanie electorală. Să fie exemple pentru toți românii de cum trebuie să se poarte în pandemie, cum trebuie respectate normele. Este nevoie, din păcate, de măsuri foarte speciale și sunt foarte hotărât să urmăresc cu mare atenție cum sunt respectate. Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne proteja, pentru a proteja românii, pentru a reduce răspândirea pandemiei, pentru a le permite medicilor să se ocupe de cei care au forme grave de boală dar și de oamenii care din păcate au alte boli și ajung la spital. În același timp, aceste norme trebuie respectate și dacă lucrurile sunt făcute bine atunci avem șansă să ne și protejăm, să și funcționeze economia și să ducem o viață cât de cât apropiată de normalitate.

Președintele nu vrea un nou lockdown și mai sever:

Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu Guvernul sunt destul de ferme că să ne permită și să avem campanie, o viață cât de cât apropiată de normalitate, alegeri în siguranță și continuăm după alegeri fără să întrăm în faze de așa zis lockdown. Deci fără să întrăm intr-o faza mai gravă de lockdown.

Klaus Iohannis, întrebat dacă au eșuat măsurile luate până acum:

Am observato cu toții că, din păcate, în ultimele săptămâni numărul de bolnavi care au apărut în fiecare zi a crescut rapid. 4.000, 5.000, 6.000, astăzi suntem peste 10.000. Măsurile care au fost luate, în plan național, măsuri bune și în plan local, totuși nu au fost suficiente. De aceea au fost inițiate noi măsuri, măsuri mai ferme, măsuri care vor fi aplicate peste tot și care vor contribui la încetinirea răspândirii pandemiei.

Despre închiderea piețelor:

Aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, în deschiderea ședinței de guvern. Discutând mai în detaliu cu Guvernul am ajuns la concluzia că probabil solutiea cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă piețele din spații închise și să se lase deschise piețele din spații deschise. Este perioada în care foarte mulți români își fac proviziile, piețele tradiționale țărănești vor fi deschise.

Despre posibilitatea transferării pacienților cu Covid-19 în străinătate:

Am discutat această varianta cu ministrul Sănătății și chiar dacă acum în România există spațiu și la AȚI și locurile pentru bolnavii care nu au încă forme foarte grave, am inițiat deja câteva contacte cu alte state cu care avem relații speciale și sper să nu ajungem acolo, dar în extremis avem contacte și le vom valorifica

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, anunț în cea mai neagră zi pentru România: "Este nevoie, din păcate, de măsuri foarte speciale". Video