Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre PNRR: "Ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile naţionale şi obiectivele stabilite la nivel european"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că atunci când a fost realizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost avută în vedere obţinerea unui echilibru între nevoile României şi obiectivele la nivel european.

de Redactia Observator

la 02.06.2021, 18:01

Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis - Mediafax Foto / Eduard Vînătoru via Hepta (arhivă)

„Când am realizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile şi priorităţile naţionale, inclusiv infrastructura, sănătatea, educaţia, şi cerinţele şi obiectivele care au fost stabilite prin acord la nivel european în cadrul Planului European de Redresare”, a afirmat Klaus Iohannis la dezbaterea online „Să vorbim despre viitorul Europei”, organizată de către PPE.

Planul de Redresare pregătește tranziția la digital și economia verde

El a prezentat şi perspectivele PNRR care au fost luate în considerare atunci când a fost alcătuit programul. „În ceea ce priveşte România, am fost preocupaţi constant, în timpul procesului de negociere, la nivel european, de asigurarea unei cantităţi considerabile de resurse care ar putea susţine în continuare nevoile noastre privind investiţiile şi dezvoltare, alături de stabilirea bazei pentru pregătirea economiei şi societăţii noastre pentru cererile viitorului, inclusiv tranziţiile la digital şi la economia verde”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a participat la dezbaterea on-line „Să vorbim despre viitorul Europei” (Let’s talk - Future of Europe), organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European. La dezbatere au mai luat parte preşedintele grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber şi europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

Pe acelaşi subiect

Ce conține Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Premierul Florin Cîţu a prezentat, miercuri, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), alături de vicepremierul Dan Barna și vicepremierul Kelemen Hunor. România este printre puținele state din Uniunea Europeană care publică întregul document al PNRR.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic ce are la bază două priorități: reforme și investiții. Acesta ar trebui să aducă României perspectiva modernizării și a schimbărilor la nivelul societăţii civile, a mediului de afaceri, dar și a sectorului public, potrivit Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) are în vedere reformele şi investiţiile în mai multe medii de interes din România. Cu un total alocat de 30,44 miliarde euro (prețuri 2018), respectiv de 33,009 miliarde euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii, conform Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, despre PNRR: "Ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile naţionale şi obiectivele stabilite la nivel european"