Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, primit de Donald Trump la Casa Albă

Klaus Iohannis e primit de Donald Trump la Casa Albă, la invitația liderului american. Președintele României, care se află într-o vizită oficială în Statele Unite, va avea și convorbiri tete-a-tete cu omologul său american.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.08.2019, 00:26

Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Albă, la invitația liderului american. Președintele României, care se află într-o vizită oficială în Statele Unite, avut o întrevedere cu omologul său american, în care s-a vorbit despre parteneriatul între cele două țări.

Klaus Iohannis și Donald Trump s-au întâlnit pentru a doua oară la Casa Albă. Președintele român a fost așteptat la intrare, conform protocolului, de omologul american.

Iohannis, lăudat de Trump

Klaus Iohannis a venit la Casa Albă în jurul orei locale 14.10 (21.10 ora României). Donald Trump l-a condus în Biroul Oval, unde cei doi au făcut scurte declarații presei.

”E o onoare să fiu alături de Președintele României, este foarte respectat, a făcut o treabă foarte bună. Este un sezon politic în desfășurare în România, dar îmi imaginez că vă descurcați foarte bine, pentru că sunteți talentat, iubiți poporul, iar noi avem o relație extraordinară cu România. Statele Unite și România au o relație mai bună ca niciodată. Și vreau să vă mulțumesc pentru asta!”, a declarat Donald Trump.

Declarația comună a celor doi președinți

După declarațiile din Biroul Oval, Donald Trump și Klaus Iohannis au purtat convorbiri, alături de delegațiile română și americană. La discuții a fost prezent și Vicepreședintele american Mike Pence.

Cei doi șefi de stat au discutat despre parteneriatul româno-american și au semnat o declarație comună. Declarația subliniază și un ”angajament reciproc faţă de statul de drept şi o justiţie independentă, care sunt puternic susţinute de poporul român”.

”Ca Președinți ai României și Statelor Unite ale Americii, acționăm împreună, ca prieteni și aliați, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust și durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundează, vom crea noi oportunități pentru creșterea securității, dezvoltării și prosperității, și pentru a răspunde mai bine provocărilor și responsabilităților globale pe care le împărtășim”, se afirmă în declarația semnată de cei doi lideri.

Invitație în România

Klaus Iohannis a primit de la Donald Trump o șapcă pe care scria Make Romania Great Again. În schimb, Iohannis l-a invitat pe Trump în România, care a răspuns că și-ar dori să vină. Potrivit președintele român însă, o astfel de vizită s-ar putea materializa abia după alegerile americane din 2020, dacă vor fi câștigate de Donald Trump.

Casa Albă a emis și un comunicat, în care se vorbește despre un parteneriat româno-american puternic și în care România e numită un aliat NATO inestimabil. În ce privește vizele, românii mai au însă de așteptat: Trump a transmis doar că sprijină eforturile României de a deveni eligibilă pentru Visa Waiver.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, primit de Donald Trump la Casa Albă