Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, după întâlnirea cu miniştrii guvernului Cîţu: "Cu toţii avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie"

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după şedinţele avute cu premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, ministrul Muncii Raluca Turcan şi ministrul Economiei Claudiu Năsui.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 17.02.2021, 17:21

Preşedintele Iohannis a făcut declaraţii, după şedinţele avute cu miniştrii şi premierul Cîţu - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Klaus Iohannis a promis un plan naţional coerent până în aprilie

"Am avut în ultimele zile discuţii importante cu miniştrii din Guvern pentru a găsi soluţii pentru România. Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine proiecte pentru planul naţional de redresare şi rezilienţă, unde putem obţine fonduri europene semnificative. Este nevoie de investiţii semnificative în Sănătate, în spitale. Pentru modernizarea spitalelor, pentru a le face mai sigure pentru pacienţi. Cu toţii avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie", a spus preşedintele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat că, în opinia sa, campania de vaccinare merge foarte bine.

"Suntem în continuare în topul european la toţi parametrii şi vom avea în zilele acestea deja persoana numărul 1.000.000 care va fi vaccinată. Ritmul creşte de la o săptămână şi cu toţii avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie, sigur, cu vaccinarea şi cu respectarea restricţiilor până atunci", a declarat Iohannis.

Iohannis a precizat că a doua zonă discutată este cea a locurilor de muncă. Foarte mulţi români şi-au pierdut deja locurile de muncă, din cauza pandemiei şi este vital ca România să dezvolte mecanisme prin care să încurajeze antreprenorii să creeze locuri de muncă.

Preşedintele a precizat că este mare nevoie şi de investiţii în şcoli.

"Trebuie să investim în şcoli. Sistemul de învăţământ are nevoie de foarte mulţi bani, dacă ne gândim la siguranţa elevilor. Este nevoie de investiţii pentru a avea elemente simple să eliminăm toaletele din spatele curţilor, încălzirea pe lemne, etc. Avem nevoie de şcoli verzi, care sunt exemple pentru alţii", a precizat Iohannis.

Preşedintele a precizat că România are nevoie şi de programe serioase, sustenabile pentru mediu.

"Programe de împădurire care pot fi puse în operă de anul acesta. Până în aprilie vom avea un plan naţional coerent. Vom avea şi alte zone care sunt extrem de importante pentru români", a spus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, după întâlnirea cu miniştrii guvernului Cîţu: "Cu toţii avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie"