Antena Meniu Search
x

Update Klaus Iohannis: E posibil să avem două vaccinuri anti-Covid-19 disponibile în România, din primăvară

Klaus Iohannis a declarat, luni, după vizita la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, că vaccinarea anti-Covid-19 nu este obligatorie, însă după rezultate toată lumea se va convinge şi va dori să se vaccineze.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2020, 17:57

Vezi și

Klaus Iohannis a mai spus că în acest moment există mai multe tipuri de seruri aflate în faze avensate de aprobare. "E posibil ca la începutul anului să avem 2-3 poate 4 tipuri de vaccin. E posibil să avem poate și 2 vaccinuri disponibile în România, în tranșe", a spus Iohannis. 

"Noi, cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populaţiei în masă se va petrece în primăvară. Trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă a fiecărui vaccin, pentru ca medicii să decidă cine, ce vaccin primeşte, ca efectul să fie optimal”, a spus Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că urmează ca în cursul acestei săptămâni să viziteze un centru de vaccinare, arătând că, în România, campania de vaccinare nu este tratată în teorie, ci e "un demers practic".

"La noi, campania de vaccinare va fi una de succes. (...) Chiar dacă mai sunt unii care comentează, vă asigur că vaccinurile care se produc acum sunt eficiente și sigure. Vaccinarea nu e obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni de zile, cam toată lumea se va convinge de siguranța acestor vaccinuri și va dori să se vaccineze. Și în acest fel vom termina pandemia, pur și simplu”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Rata de infectare nu va crește după parlamentare

Klaus Iohannis a mai declarat, luni, că nimeni nu s-a infectat cu noul coronavirus pentru că s-a dus la vot și a subliniat că organizarea alegerilor parlamentare nu va duce la o nouă creștere a cazurilor Covid-19 în România.

Klaus Iohannis spune că siguranţa secțiillor de votare va mai bună ca la alegerile locale, prin urmare ”nu ne aşteptăm la o creştere a ratei de infectare după alegerile parlamentare”.

E oarecum dificil de estimat ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie prezenţă mare la vot. Sunt alegeri în care ne alegem parlamentul pentru următorii patru ani şi avem nevoie. Nu există niciun fel de discriminare la vot pentru oraşele carantinate. Toată lumea are acelaşi drept să meargă la vot, are exact aceleaşi posibilităţi, secţiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi de aceea îndemn românii să meargă la vot”, a explicat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: E posibil să avem două vaccinuri anti-Covid-19 disponibile în România, din primăvară