Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, de ziua Armatei: Implicarea militarilor în lupta anti-COVID a fost exemplară [Video]

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române. Potrivit șefului statului, implicarea militarilor în lupta cu Covid-19 a fost exemplară.

De Veronica Micu la 25.10.2020, 12:17
Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române
Iohannis, de ziua Armatei: Implicarea militarilor, încă de la debutul pandemiei de Covid, a fost exemplară - Observator
  • Klaus Iohannis a înmânat Drapelul de Luptă Institutului Medico-Militar.
  • Șeful statului a apreciat eforturile depuse de Armata Română în lupta pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Klaus Iohannis a spus că Armata Română rămâne, pentru poporul român, același reper moral.

„Îmi exprim, astăzi, recunoștința față de eroii-ostași căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și aduc un omagiu supraviețuitorilor, veteranii de război. Dragostea și datoria lor față de țară reprezintă exemple durabile pentru generația tânără. Armata României, demnă de trecutul și de eroii săi, rămâne, pentru poporul român, același reper moral.

Țara noastră are astăzi o armată modernă şi bine pregătită, care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice și implementarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene”, a spus președintele Klaus Iohannis la ceremoniile din Parcul Carol I din București, prilejuite de Ziua Armatei Române.

Șeful statului a apreciat eforturile depuse de Armata Română în lupta pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Trăim însă vremuri care ne obligă să privim Armata și dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi sunt angajați într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut, noul coronavirus. Implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară.

Personalul de specialitate și cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea și salvarea vieților cetățenilor și la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli. Salut eforturile medicilor militari și devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariției virusului în țara noastră”, a spus președimtele.

Klaus Iohannis a înmânat Drapelul de Luptă Institutului Medico-Militar, „în semn de prețuire și apreciere pentru rezultatele deosebite obținute în procesul educativ”.

„Cu prilejul Zilei Armatei României, vreau să îmi exprim totodată aprecierea față de participarea neîntreruptă la misiuni și exerciții alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică și față de continuarea activităților de învățământ și de instruire, chiar și în această perioadă foarte dificilă. Acest lucru dovedește rigurozitatea și disciplina unei armate moderne și flexibile, conectată și adaptată la realitățile și provocările societății contemporane.

Dragi militari, vă mulțumesc pentru sacrificiile și dedicarea de care dați dovadă şi vă urez succes în misiunile dumneavoastră”, le-a mai transmis șeful statului militarilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, de ziua Armatei: Implicarea militarilor în lupta anti-COVID a fost exemplară [Video]