Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis l-a propus premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcția de premier pe Ludovic Orban, după consultările prin teleconferință cu partidele și grupurile parlamentare.

de Daniel Murărescu

la 13.03.2020 , 15:44

Klaus Iohannis Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcția de premier pe Ludovic Orban, după consultările prin teleconferință cu partidele și grupurile parlamentare.

Șeful statului a precizat că toate discuţiile cu reprezentanții partidelor au fost foarte bune și constructive şi că a primit doar o singură propunere - Ludovic Orban.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Articolul continuă după reclamă

- Am finalizat runda de consultări cu partidele și grupurile parlamentare. Având în vedere situația specială generată de apariția coronavirusului în România am decis să fac consultările în teleconferință. Am discutat cu toate partidele și pot să trag câteva concluzii.

- Toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive, toate abordările politicienilor au fost consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație foarte specială, de criză, în care nu este loc de răfuieli politice, ci de soluții, iar asta foarte urgent.

- În cadrul consultărilor am primit o singură propunere pentru o persoană care să fie desemnată prim ministru.

- Avem în momentul de față și acum când vorbim un guvern în funcțiune - Guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios, fie cu puteri depline sau interimare. A lucrat foarte bine de când a început criza generată de coronavirus, am luat împreună măsurile potrivite la timpul potrivit. Avem puține cazuri de coronavirus în România, vrem să gestionăm criza eficient în continuare. 

- E imposibil de imaginat să schimbăm totul peste noapte, fiindcă atunci nimic nu ar mai funcționa. 

- Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban, în consecință l-am desemnat pe Ludovic Orban pentru poziția de prim-ministru. Am promisiuni de la toate partidele că se vor implica în Parlament astfel încât, poate chiar mâine, să avem votul de învestire a guvernului Orban.

- Știre în curs de actualizare - 

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Klaus Iohannis l-a propus premier pe Ludovic Orban