Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kovesi, despre recuperarea prejudiciului: 'Inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea'

Şefa DNA afirmând că 'inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea'.

de Redactia Observator

la 06.03.2018 , 11:29

Laura Codruţa Kovesi a făcut declaraţii pe tema recuperării prejudiciilor, şefa DNA afirmând că 'inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea', la un seminar la care a participat alături de ambasadorul Olandei la Bucureşti.

Kovesi a făcut aceste declaraţii la o dezbatere la care au luat parte magistraţi şi reprezentanţi ai Fiscului, pe tema recuperării prejudiciilor.

Ea a spus că au fost făcuţi paşi importanţi în privinţa recuperării prejudiciilor din dosarele penale.

Articolul continuă după reclamă

"Trebuie să avem în vedere că nu doar condamnarea poate duce la prevenirea faptelor de corupţie, ci mai mult recuperarea prejudiciilor. Un studiu european arată că un condamnat preferă să stea mai mult în închisoare, dar să nu i se confişte averea. Lucru care pare să se confirme în ultimul timp", a afirmat Kovesi.

Procurorul şef al DNA a spus că 1 miliard de euro trebuie să intre în bugetul statului, în urma investigaţiilor desfăşurate de DNA.

"În ultimii cinci ani au fost indisponibilizate bunuri şi valori în valoare de peste 2 miliarde de euro. În cazurile în care judecătorii au pronunţat sentinţe definitive de condamnare au dispus şi confiscări. În cazurile în care instanţele au fost sesizate prin rechizitorii DNA au rămas definitive 992 de hotărâri judecătoreşti prin care instanţele s-au pronunţat cu privire la confiscarea de bunuri in valoare de 1 miliard de euro, bani care trebuie să intre efectiv în bugetul statului în urma investigaţiilor DNA", a explicat Kovesi.

Sursa: Antena 3, News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Kovesi, despre recuperarea prejudiciului: 'Inculpaţii preferă să petreacă timp în puşcărie, dar să nu li se ia averea'