Antena Meniu Search
x

Kovesi, după ieşirea de la CSM: "aşteptăm acest control, sunt convinsă că toţi procurorii DNA au respectat legea"

Laura Codruţa Kovesi şi-a făcut apariţia la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde se discută cererea procurorului-şef al DNA de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

Laura Codruţa Kovesi şi-a făcut apariţia la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde se discută cererea procurorului-şef al DNA de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

Update 17.00: Laura Codruţa Kovesi a declarat, după ieşirea de la CSM, că aşteaptă controlul Inspecţiei Judiciare, precizând că la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost făcute peste 126 de verificări pe probleme punctuale şi nu au fost constatate ilegalităţi, transmite News.ro.

"Am fost anunţaţi în mod oficial de efectuarea acestui control care vizează perioada 1 ianuarie 2016 şi până în prezent. Pot să vă spun că au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspecţia Judiciară şi opt controale tematice făcute la DNA. Nu s-au constatat ilegalităţi sau chestiuni de încălcare a legii. Noi aşteptăm acest control, sunt convinsă că toţi procurorii DNA au respectat legea", a declarat Kovesi.

sunt convinsă că toţi procurorii DNA au respectat legea

UPDATE 16:45 Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, după ieșirea de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, s-a limitat la a preciza că mai multe detalii vor veni de la CSM.

”Veți primi răspunsuri de la CSM”, a spus șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit Antena3.

Deranjată că reporterii o asediau cu întrebări, Kovesi le-a cerut acestora să o lase să vorbească.

”Nu e vorba despre niciun conflict. Am cerut un aviz consultativ pentru revocarea a doi procurori care lucrează în DNA. Nu pot să explic acest lucru.

Ce am de spus, voi spune în cadrul CSM. Nu e nicio tensiune, activitatea se desfășoară normal la DNA”, a spus Laura Codruța Kovesi la sosirea la sediul CSM.

Întrebată despre înregistrările ajunse în posesia mass-media care ar sugera că şefa DNA intervine în dosare și face poliție politică, Laura Codruţa Kovesi a spus că nu poate să comenteze pe acest subiect, fiind o anchetă în curs.

Şefa DNA a mai spus că nu are de gând să demisioneze pentru că, potrivit acesteia, nu are niciun motiv.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

De azi, BNR pune în circulaţie o nouă MONEDĂ! Ce valoare are şi cum arată​

ADMITERE LICEU 2017. Cum se face REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ şi care este noul ALGORITM de calcul al mediei de admitere. SCHIMBĂRI importante, din acest an

Un nou caz de VIOLENŢĂ EXTREMĂ între eleve! O gaşcă de fete i-au cărat PUMNI şi PICIOARE unei adolescente, apoi i-au cerut taxă de protecţie

GESTUL INCREDIBIL făcut de preotul Pomohaci, la câteva zile după ce a fost acuzat că a făcut AVANSURI SEXUALE unui minor​

MOARTE SUSPECTĂ în Bihor! O tânără de 32 ani, ÎNSĂRCINATĂ în 5 luni, a fost găsită fără suflare. Prietenii fetei sunt ÎN STARE DE ŞOC​

Modificări FĂRĂ PRECEDENT, începând de astăzi, la examenul auto! Află ce te aşteaptă dacă vrei să obţii PERMIS DE CONDUCERE​

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Kovesi, după ieşirea de la CSM: "aşteptăm acest control, sunt convinsă că toţi procurorii DNA au respectat legea"