Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Laborator de metamfetamină în Maramureş. Reacţia femeii care deţine casa unde se preparau drogurile

Breaking Bad, într-un sat din Maramureş! Patru străini au pus la punct un laborator în care produceau metamfetamină, la fel ca în celebrul serial. Preparau drogurile într-o casă închiriată şi nu au dat nimic de bănuit vecinilor luni întregi. Când mascaţii au descins la ei, aveau marfa pregătită de distribuţie. Traficanţii, care intenţionau să fugă din ţară, au ajuns acum după gratii. 

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 20:52

Laboratorul de metamfetamină a fost descoperit în Petrova, localitate aflată la 30 de kilometri de graniţa cu Ucraina. Liderii afacerii ilegale erau un bărbat din Cehia şi o femeie din Slovacia care ştiau cum se fabrică drogul de mare risc. Doi ucraineni îi ajutau la distribuţie şi pază. Rețeaua clandestină fabrica droguri chiar în curtea casei. Indivizii erau discreți și nu interacționau cu vecinii. Ieșeau din laborator doar pentru a-şi achiziţiona substanțele necesare la producerea stupefiantelor.

Locuinţa a fost închiriată de cei doi ucraineni, care s-au dat drept refugiaţi. Au semnat actele la începutul lunii septembrie. În urmă cu două săptămâni, indivizii şi-au cumpărat din Sighetu Marmaţiei materiale pentru laboratorul clandestin. De la farmaciile de acolo şi-au procurat şi substanţele necesare fabricării metamfetaminei. 

Drogurile au o valoare de peste 50.000 de euro

Vezi și

"În perioada 2-5 octombrie anul curent persoanele au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării după care au intenţionat să părăsească zona având asupra lor 1,6 kg din substanţa produsă", a declarat un ofiţer DCCO

Drogurile, în valoare de peste 50.000 de euro, urma să ajungă în toată ţara, dar şi în străinătate. Localnicii au fost şocaţi să afle că în mijlocul lor se ascundeau traficanţi. "Foarte multă poliţie, au fost şi mascaţi. Noi stăteam toţi vecinii speriaţi, nu ştiam ce se petrece. Chiriaşi nici nu am ştiut că există aici", a declarat o vecină. "Au fost mascaţi care i-au prins cu droguri şi au fugit peste gard. Unii s-au tăiat la picior", a spus o alta.

Cine este proprietara casei din Petrova

Proprietara casei închiriate este o femeie care munceşte în Italia. S-a întors de urgenţă acasă când a aflat că locuinţa ei, cumpărată în urmă cu 5 ani, a fost călcată de mascaţi. Băiatul femeii, în vârstă de 29 de ani, a fost şi el audiat, mai ales că vecinii ştiau că el locuieşte acolo. "Am închiriat... şi popa a închiriat casa, toţi au închiriat", a declarat proprietara casei.

"Este o familie mai înapoiată care trăieşte numai din ajutoare şi din munca din străinătate. În schimb, mai mult muncesc părinţii decât fii", spune Ioan Petrovai, primar Petrova.

La începutul anului, în Petrova s-au mai făcut percheziţii într-un dosar pentru deconturi fictive la cazarea ucrainenilor refugiaţi. 102 persoane au fost audiate atunci. Iar în urmă cu două luni, poliţiştii de la Crimă Organizată au făcut descinderi la mai multe adrese, inclusiv la casă în care s-a găsit în weekend laboratul clandestin. Atunci nu au fost găsite droguri. Cei patru traficanţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Evenimente » Laborator de metamfetamină în Maramureş. Reacţia femeii care deţine casa unde se preparau drogurile