Antena Meniu Search
x

Video Lacrimi și altar de lumânări pentru băiatul omorât cu mașina de un șofer beat, pe un drum din Suceava. Candelele aprinse veghează fotografia tânărului

Accident teribil de 1 Mai. Un tânăr de 21 de ani a omorât un pieton de 25 de ani, după ce l-a lovit în plin cu maşina. Şoferul a fugit acasă şi s-a culcat, ca şi cum... nimic nu s-a întâmplat. Poliţiştii l-au găsit după câteva ore şi i-au bătut la poartă fără mandat. Tânărul însă s-a baricadat în casă şi, abia când a intervenit avocatul lui, a ieşit din curte, a fost încătuşat şi dus la audieri. Ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus acasă pentru percheziţii. 

de Angela Bertea

la 02.05.2024, 08:36

Vezi și

După ore întregi de audieri, şoferul de 21 de ani a fost adus înapoi acasă pentru percheziţii domiciliare. Flancat de poliţişti şi procurori, individul a asistat la întreaga procedură.

Mihai Ştefănoaia, avocat: Cu siguranţă se va ridica autoturismul spre cercetare criminalistică, în funcţie de avariile pe care le prezintă se va stabili dinamica accidentului. Maşina este destul de avariată, cu parbrizul spart şi zona din partea stângă faţă este avariată.

Lacrimi și altar de lumânări la locul tragediei, pentru tânărul lovit mortal 

Chiar şi la mai bine de 14 ore de la accident, tânărul susţine că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat. La locul tragediei, prietenii victimei au făcut un altar. Candelele aprinse veghează fotografia băiatului, iar mai multe mesaje au fost lăsate acolo.

Pe acelaşi subiect

Camerele de supraveghere au surprins însă impactul teribil de ieri dimineaţă. Victima a fost pur şi simplu aruncată pe şosea metri buni, iar un adidas a zburat într-o curte de la marginea drumului. Medicii l-au găsit fără suflare.

Angela Bertea, reporter Observator: Accidentul mortal a avut loc în zorii zilei, pe drumul judeţean ce leagă localităţile Moara şi Frumoasa, din judeţul Suceava. După ce l-a lovit în plin pe tânărul 25 de ani, şoferul nu a avut intenţia de a frâna şi s-a făcut nevăzut. 

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Au fost constituite filtre rutiere şi în mai puţin de două ore, în baza activităţilor investigative şi informative, s-a reuşit identificarea persoanei bănuite.

Șoferul a fugit după accidentul mortal

Băiatul de 21 de ani s-a dus acasă, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Locuieşte la doar 200 de metri de accident. Când au venit poliţiştii, şoferul a refuzat să colaboreze.

Martor: Să vină Poliţia, să sesizeze ce au de sesizat...

Şofer: Ce vrei să sesizez? Ce e atâta Poliţie la mine în curte?

Agenţii au negociat zeci de minute cu tânărul care stătea la balcon. 

Şofer: Nu are rost să ţipăm de la unul la altul că nici nu ne înţelegem. Vino la poartă, te rog, să discutăm. Nu am cum să cobor la poartă.

Băiatul a fost convins în cele din urmă de avocatul său să meargă la audieri. 

Mihai Ștefănoaia, avocat: Era destul de speriat când am intrat în casă. Nu ştia ce s-a întâmplat. S-a trezit pur şi simplu acasă.

Reporter: El nu şi-a dat seama că a lovit pe cineva? Sau nu îşi aduce aminte că a fost la volan?

Mihai Ștefănoaia, avocat: Nu, nu. Nu îşi aduce aminte absolut nimic. 

Şoferul fugar riscă până la 7 ani după gratii

Tânărul a fost găsit pozitiv la alcool şi este cercetat acum şi pentru fugă de la locul accidentului. 

Mihai Ștefănoaia, avocat: Spunea că ieri a consumat alcool. A vizionat meciul cu nişte amici şi pe fondul ăsta a consumat alcool. Dar nu a condus ieri, a condus de dimineaţă. 

Şoferul fugar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat în faţa anchetatorilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Lacrimi și altar de lumânări pentru băiatul omorât cu mașina de un șofer beat, pe un drum din Suceava. Candelele aprinse veghează fotografia tânărului