Antena Meniu Search
x

Turiștii au format un lanț uman pentru a ajuta trei salvamari intrați în apă, la Eforie Nord, după un bărbat aflat sub influența alcoolului (Video)

Solidaritatea salvează vieţi, la propriu! Turiştii aflaţi pe plajă în Eforie Nord au făcut un lanţ uman pentru a scoate din marea extrem de agitată salvamari aflaţi în misiune. O misiune de salvare a unui bărbat în stare de ebrietate, ce se putea incheia tragic!

de Redactia Observator

la 04.08.2020, 20:47

Vezi și
  • Atât salvamarii, cât și bărbatul aflat sub influența alcoolului au fost aduși cu bine la mal.
  • Salvamarii îi avertizează pe turiști că mare este în continuare agitată.

Alarma s-a dat la prânz când doi dintre salvamarii aflaţi pe plaja de la Eforie Nord au sărit în apă pentru a salva un bărbat. 

Gelu Vătămănescu, salvamar: Un turist, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a ignorat pur şi simplu avertizările şi fluierele şi toate celelalte semnalizări ale salvamarului. A intrat în apă pe steag roşu arborat, a fost luat de curenţi şi a fost dus în larg.

15 minute s-au chinuit cei doi salvatori să îi fixeze victimei tubul flotant, cu care să îl aducă la mal. Turistul, în stare de ebrietate, a opus rezistenţă, aşa că salvatorii au fost nevoiţi să ceară ajutorul unui al treilea coleg, aflat pe mal. 

Gelu Vătămănescu, salvamar: Nu a colaborat, niciun moment nu a colaborat! Nu a fost de acord să fie ajutat, să vină spre mal.

Cu toate astea, salvamarii nu au renunţat. S-au luptat cu el şi cu valurile până când, epuizaţi, era cât pe ce să fie înghiţiţi de mare. 

Gelu Vătămănescu, salvamar: Până la urmă au obosit şi băieţii, luptând contra curenţilor.

A fost momentul în care cei aflaţi pe plaja din Eforie Nord s-au transformat în salvatori! Şi-au dat mâinile şi au format un lanţ uman până la cei aflaţi în pericol.

Şi, astfel, solidaritatea a transformat un moment dramatic într-o poveste cu happy-end. Bărbatul dus în larg de valuri a fost adus în siguranţă la mal. Nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Şi cei trei salvatori sunt în siguranţă! 

Atenţie, însă! Salvamarii avertizează că marea e în continuare agitată, iar steagul roşu pentru valuri extrem de periculoase rămâne în continuare arborat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Turiștii au format un lanț uman pentru a ajuta trei salvamari intrați în apă, la Eforie Nord, după un bărbat aflat sub influența alcoolului (Video)