Antena Meniu Search
x

Video Lăsat să moară chiar de salvatori! Un bărbat de 52 de ani din Satu Mare a murit cu zile, pentru că nu exista specialist în spital care să îl opereze

Este anchetă din nou într-un spital din România, după ce un pacient a murit cu zile. De această dată vorbim de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, care nu se află la prima cercetare. Aici a ajuns un bărbat în vârstă de 52 de ani, victimă a unui accident rutier, care s-a stins cu zile, în braţele medicilor. Pacientul nu a putut fi operat din cauza faptului că în unitatea medicală nu sunt doctori specializaţi pe chirurgie toracică. Familia îşi caută acum dreptatea în instanţă. Vă avertizăm, urmeză detalii care vă pot afecta emoţional! 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 05.09.2023, 09:01

Vezi și

Într-o ţară în care sistemul medical este plin de nereguli, pacienţii îşi găsesc sfârşitul acolo de unde ar fi trebuit să plece sănătoşi. Bărbatul de 52 de ani, din localitatea Beltiug, s-a stins din viaţă în urma unui banal accident cu mopedul. 

Simona Vasiac, reporter Observator: Bărbatul mergea în drum spre casă şi în dreptul acestei porţi, roţile mopedului pe care îl conducea a prins nisip, astfel că s-a răsturnat.

Angelica Pop, soţia victimei: S-a urcat în ambulanţă pe picioare, în prima instanţă nici nu a vrut să meargă că a zis că nu e aşa de gravă situaţia şi nu merge. 

A murit cu zile în spital 

Pe acelaşi subiect

Până la urmă, convins de familie, bărbatul a acceptat să meargă la spital, însoţit de una dintre fiice. La miezul nopţii, fetei i s-a comunicat că tatălui său i s-a făcut un Computer Tomograf şi că nu există niciun pericol. La puţin timp însă... starea acestuia s-a agravat. 

Angelica Pop, soţia victimei: Între 5 şi 6, am vorbit cu medicul care a fost de gardă, mi s-a spus că a avut un stop cardiac. Am întrebat dacă a decedat şi mi-a spus că nu, că şi-a revenit.

Două ore mai târziu, familia a fost anunţată că bărbatul a decedat. Raportul medico-legal arată că acesta ar fi murit din cauza unei rupturi de trahee. La Spitalul de Urgenţă din Satu Mare nu există medici specializaţi pe chirurgie toracică, şi nu avea cine să îl opereze. Reprezentanţii unităţii medicale se apără şi spun că au încercat transferul la alte trei spitale, dar fără succes.

Adrian Marc, manager Spitalul Județean de Urgență Satu Mare: S-a primit un răspuns care este consemnat în foaie că nu are şi nu se poate face intervenţie chirurgicală. 

Familia îşi caută acum dreptatea în instanţă.

Ovidiu Mureşan, avocatul familiei: Vom solicita toate actele, pentru a vedea în ce condiţii a fost tratat acest pacient. În ce condiţii şi la ce ore s-a solicitat ajutorul celorlalte unităţi spitaliceşti. 

Spitalul nu se află la prima anchetă de acest gen. În primăvara acestui an, aici, un bebeluş de doar o zi s-a stins sub priviririle medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Lăsat să moară chiar de salvatori! Un bărbat de 52 de ani din Satu Mare a murit cu zile, pentru că nu exista specialist în spital care să îl opereze