Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Legende sau pur adevăr?! Misterele munţilor ROMÂNIEI!

Nici specialiştii nu ştiu să răspundă la această întrebare! Munţii Bucegi ascund mistere care ridica mari semne de întrebare

de Redactia Observator

la 15.06.2014 , 14:32

Nici specialiştii nu ştiu să răspundă la această întrebare! Munţii Bucegi ascund mistere care ridica mari semne de întrebare

Conform uneia dintre multele legende, Carpaţii sunt străbătuţi de tuneluri subterane atât de lungi încât ating şi sute de kilometri. Nimeni nu poate spune dacă au fost făcute de mâna omului sau de forţa naturii. După cum menţionează pasionaţii care au studiat îndeaproape ”fenomenul”, dacă este să fie privite de sus, aceste tunele nu ar străbate haotic munţii, ci sub forma unor linii care reprezintă imaginea unui lup imens, având gura deschisă, ca atunci când se aruncă asupra prăzii!

Vârful Omu,un sanctuar dacic!

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, se vorbeşte despre faptul că pe Vârful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, aşa cum au mai fost şi pe alte creştete ale munţilor, în Retezat şi Ceahlău. Acesta este supranumit “triunghiul de aur” al Daciei datorită energiilor impresionat de mari care se presupune că se regăsesc în cele trei puncte.

Izvorul fără bacterii...

Să nu uităm de nivelul foarte mare de radiaţii de pe crestele Bucegilor. Primele cercetări s-au efectuat abia în anul 1927, în partea estică a masivului, pe Valea Ialomiţei, într-o zonă cunoscută sub numele de “şapte izvoare”. Aici s-a făcut o analiză a apei şi spre stupoarea cercetătorilor s-a constatat că apa din acest izvor nu are deloc bacterii. Acest fapt este unic în lume. Specialiştii au constatat că izvorul se “alimentează” dintr-un lac subteran imens.

Tot legenda spune că aici venea zilnic Zamolxe pentru a bea apa. Totul a început pe vremea primului domnitor din dinastia Basarabilor, când platoul Bucegilor a fost interzis pentru oamenii de rând. Acolo, se antrena cavaleria domnitorului-oşteni „roşii”, denumire dată de îmbrăcămintea pe care o purtau. Aceştia formau unităţile de elită ale armatei domnitorului din Ţara Românească, folosite doar în caz de mare primejdie. Poate vă întrebaţi de ce? Ei bine, tezaurul tării era ascuns în tunelurile subterane din zonă.

Oricum ar fi, misterul în ceea ce priveşte Munţii Bucegi rămâne nedezlegat, asta deşi scepticii consideră că totul este exagerat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Legende sau pur adevăr?! Misterele munţilor ROMÂNIEI!