Antena Meniu Search
x

Legile Justiţiei vor fi dezbătute de urgenţă în Parlament. Care sunt noile modificări aduse proiectelor

S-au modificat iar Legile Justiţiei! După ce mii de magistraţi s-au revoltat, Proiectul a ajuns la Parlament în altă formă.

Vezi și

S-au modificat iar Legile Justiţiei! După ce mii de magistraţi s-au revoltat, Proiectul a ajuns la Parlament în altă formă. De această dată, una care îl readuce parţial pe Preşedinte în procedura de numirea a şefilor de Parchete. Schimbarea majoră îi priveşte însă pe toţii magistraţii: odată ce au ales dacă vor să fie procurori sau judecători, nu mai pot da înapoi. 

Cele trei proiecte de lege, redactate de fostul ministru Florin Iordache, autorul celebrei  ordonaţe 13, au fost depuse astăzi la Comisia Specială din Parlament.  

Textul de lege îi dă voie din nou Preşedintelui României să se implice în numirea şefilor de mari parchete. Cu o condiţie. 

După refuzul motivat, şeful statului va fi, deci, obligat să accepte orice altă propunere. 

Noile proiecte de lege vor bate în cuie şi carierele viitorilor magistraţi, care trebuie să aleagă unde îşi vor face stagiatura: lângă un judecător sau procuror. Odată decizia luată, nu mai e cale de întors pentru tot restul vieţii.  

Totodată, Inspecţia Judiciară urmează să fie o instituţie autonomă, aflată sub controlul unui Consiliu Naţional de Integritate a Judecătorilor şi Procurorilor. 

Cele trei proiecte vor fi dezbătute de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Legile Justiţiei vor fi dezbătute de urgenţă în Parlament. Care sunt noile modificări aduse proiectelor