Antena Meniu Search
x

Liceul Tehnologic din Săvârșin a luat numele Regelui Mihai

Cu trei zile înainte de data la care ultimul Rege al României ar fi împlinit 97 de ani, membrii familiei regale au ajuns la Săvârşin, unde liceul din localitatea atât de dragă Majestăţii Sale a primit, de acum, numele lui Mihai I.

Vezi și

Cu trei zile înainte de data la care ultimul Rege al României ar fi împlinit 97 de ani, membrii familiei regale au ajuns la Săvârşin, unde liceul din localitatea atât de dragă Majestăţii Sale a primit, de acum, numele lui Mihai I. Este primul an în care data de 25 octombrie este marcată sub semnul doliului, în urma fostului suveran, care s-a stins la sfârşitul anului trecut. Într-o ceremonie emoţionantă, Custodele Coroanei a dezvelit portretul şi placa cu numele Regelui.

Cu pâine şi sare, în acordurile imnului, aşa au fost întâmpinaţi Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu la Săvârşin, un loc apropiat familiei regale.

În semn de omagiu, autorităţile au ales ca liceul din localitate să poarte de acum numele Regelui Mihai I. Majestatea Sa Margareta a fost cea care a dezvelit placa montată pe faţada instituţiei.

Chiar şi pentru Custodele Coroanei Regale, momentul a fost unul emoţionant. Majestatea Sa a primit cheia liceului şi a semnat în cartea de onoare.

Cei 400 de elevi care învaţă astăzi la Liceul Tehnologic "Regele Mihai I" nu l-au cunoscut pe fostul Suveran, însă renumele său a ajuns până la ei.

Familia Regală a anunţat că pe data de 5 decembrie va avea loc parastasul Regelui Mihai I, la Curtea de Argeş. Însă pentru sărbătorile de iarnă, se vor întoarce, conform tradiţiei, la domeniul de la Săvârşin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Liceul Tehnologic din Săvârșin a luat numele Regelui Mihai