Antena Meniu Search
x

”Licitaţie pentru cei rămaşi”, o mână de ajutor întinsă militarilor răniţi în teatrele de operaţii

Vieţile veteranilor de război sunt în mâinile noastre. Jurnalişti, artişi, sportivi şi afacerişti au donat obiecte personale, pentru cea de-a doua ediţie a Licitaţiei pentru cei rămaşi.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 05.11.2020, 22:53

Vezi și
  • Pe 11 noiembrie, puteţi licita şi contribui direct la construirea Centrului de Recuperare pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii.
  • Observator este "camaradul" media al evenimentului.

Vindecarea celor care au luptat în numele nostru pe fronturi străine este la distanţă de un click. Pe 11 noiembrie, puteţi licita şi contribui direct la construirea Centrului de Recuperare pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii! Observator este "camaradul" media al evenimentului.

Ofiţer de administraţie: Nu-mi mai amintesc decât bubuitura pe care am avut-o.

Pistolar: Am sărit în aer! S-a şi tras asupra noastră.

Sunt mărturiile celor care au văzut moartea cu ochii. Camarazi de arme în momente de cumpănă pe front. Acolo, preţul vieţii a fost, pentru unii. prea mare.

Plutonier Marius Ionescu, batalion 30: Eram în maşină. Tocmai dădusem unui copil, unei fetiţe, o ciocolată şi o sticlă de apă. Supravegheam zona.

Era 30 aprilie 2018. Un camion-capcană s-a apropiat de convoiul de maşini militare. Ceea ce părea o tentativă de negociere, s-a transformat, într-o secundă, în detonarea a peste 300 de kilograme de exploziv. 12 copii au murit., opt ai noştri au sărit în aer. Plutonierul Ionescu a fost unul dintre ei.

Plutonier Marius Ionescu, batalion 30: Am văzut o maşină. A demarat în trombă. Nu am realizat, nu am simţit nimic. Era praf, fum, foc.

Lista neagră a României are deja 30 de nume. Dar sute au rămas. Şi, pentru ei, e timpul să luptăm noi!

Cristian Gabar, pistolar: Mulţumesc lui Dumnezeu că trăiesc, nu am simţit decât o bubuitură şi mult praf.

Mulţi au tije de metal în picioare, coaste rupte, plăci de titan în cap. sau coloana vertebrală în prinsă în şuruburi. Noi putem contribui, acum, la construirea unui Centru de Recuperare şi Reabilitare dedicat veteranilor. Un loc unde ei să-şi vindece rănile.

Pentru asta, Observator, a devenit camaradul militarilor la Licitaţia "pentru cei rămaşi". Jurnalişti, artişti, sportivi de performanţă şi chiar Casa Regală a României au donat obiecte personale pentru a fi scoase la licitaţie.

Principele Radu: Grija faţă de aceşti oameni şi faţă de familiile lor, inclusiv faţă de familiile celor care nu s-au mai întors, este o idee generoasă care ar trebui să fie sprijinită de fiecare dintre noi.

Alex Găvan, alpinist: În viaţă, în Armată sau pe munte, nimeni nu trebuie lăsat în urmă, nimeni nu trebuie lăsat de unul singur.

Lora: Cum ei ne-au apărat graniţele şi ne-au oferit siguranţă de pe fronturi străine, noi cred că suntem datori să fim lângă ei şi să-i ajutăm să-şi vindece rănile.

Pentru peste 30 de obiecte puteţi să licitaţi pe data de 11 noiembrie începând cu ora 19.30, unul mai valoros decât celelate, este foarte foarte greu să alegi. 

Alina Panico, reprezentant Artmark: Valoarea lor cu siguranţă depăşeşte suma de la care pornesc şi noi sperăm ca ele să fie adjudecate pentru sume mult mai mari.

Evenimentul va avea loc online, pe platforma Artmark, iar pentru a licita e nevoie să vă faceţi un cont cu cel puţin 24 de ore înainte.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ”Licitaţie pentru cei rămaşi”, o mână de ajutor întinsă militarilor răniţi în teatrele de operaţii