Update Tribunalul Bucureşti a amânat cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea
Tribunalul București a amânat cererea depusă de fostul lider PSD, în care solicită să fie eliberat din Penitenciarul Rahova. Dragnea a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Miercuri, 19 mai, judecătorul a fost de acord cu amânarea cererii de eliberare condiţionată pentru 26 mai, după ce Liviu Dragnea a cerut acest lucru, pentru că avocata sa nu se poate prezenta la proces. Procurorul de caz a fost de acord cu cererea.
Liviu Dragnea a încercat să împiedice ca procesul să se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti, prin depunerea unei cereri de strămutare a cauzei la alt tribunal din ţară, însă solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocata sa nu a venit în sala de judecată, având probleme de sănătate.
Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea.
În motivarea deciziei, magistrații au arătat că fostul lider PSD îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza coroborată a situaţiei personale, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.
- Liviu Dragnea a câştigat procesul cu Penitenciarul Rahova. I-a fost încălcat dreptul la sănătate
- Când ar putea ieși din închisoare Liviu Dragnea, după avizul pozitiv pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova
- Marcel Ciolacu a spus ce va face, dacă Dragnea va fi eliberat: "Ca şi om, este posibil să fac acest lucru"
Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.
Anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.
Înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.
În prezent, fostul lider PSD este încarcerat în Penitenciarul Rahova.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰