Antena Meniu Search
x

Misiuni dramatice de salvare în localităţile izolate din sud-estul țării din cauza viscolului

Furtuna de zăpadă s-a mai domolit, însă nu şi problemele. În judeţele din sud-estul ţării, măturate de viscol, încă mai există oameni izolaţi.

Vezi și

Furtuna de zăpadă s-a mai domolit, însă nu şi problemele. În judeţele din sud-estul ţării, măturate de viscol, încă mai există localităţi izolate şi oameni care au nevoie de ajutor.

Au fost operaţiuni dramatice de salvare în Constanţa. Pentru a salva viaţa unui bebeluş de 8 luni din localitatea Valea Dacilor, paramedicii au intervenit cu şenilatele. A fost intervenţie contracronometru. 

În satele Dobromir şi Ciocârlia au fost, izolate de furtuna de zăpadă, două gravide au avut nevoie de ajutor medicale de urgenţă. Doar cu şenilatele au putut ajunge medicii la ele.

Una dintre gravide a fost dusă la spital cu elicopterul. Cealaltă a fost preluată de o ambulanţă, care a dus-o la Medgidia.

De trei ori au încercat reporterii Observator să ajungă în cătunul Ciurari, din Teleorman. După tot atâte încercări eşuate, au decis să înfrunte troienele pe jos. 

Au fost patru zile dramatice pentru cei peste 100 de oameni din localitate. Uitaţi de autorităţi, chiar şi pâinea a devenit un lux. Localnicii nu se aşteptau ca cineva să-şi aducă aminte de ei.

Furtuna de zăpadă i-a izolat de restul lumii. 

Abia după ce reporterii noştri au reuşit să ajungă în cătunul izolat, au apărut şi primele utilaje. Acum, localnicii se grăbesc să-şi facă provizii. Meteorologii au anunţat ger şi viscol pentru judeţul Teleorman şi în această noapte. 

În Bucureşti, jandarmii au adus primăvara cu forţa. Zeci de angajaţi ai Ministerului de Interne, dar şi mai mulţi voluntari, au deszăpezit cele două mari spitale de copii din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Misiuni dramatice de salvare în localităţile izolate din sud-estul țării din cauza viscolului