Antena Meniu Search
x

Video Localităţile în care oamenii vor putea lua autobuzul şi în zonele limitrofe. Proiectul ar putea fi aplicat din 2023

Veşti bune pentru oamenii care locuiesc în localităţile din jurul municipiului Suceava. Mulţi dintre ei folosesc autobuzele firmelor private pentru a ajunge la serviciu, în oraş. Biletele sunt scumpe, iar mijloacele de transport nu fac faţă fluxului mare de călători, mai ales dimineaţa. Potrivit proiectului de transport metropolitan, începând de anul viitor, oamenii vor putea folosi transportul în comun în zonele limitrofe. Vorbim despre autobuze noi, sută la sută electrice.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 08:01

Vezi și

Opt localităţi aflate la periferia oraşului Suceava vor beneficia de proiectul de transport metropolitan. Peste 80 de autobuze moderne, 100% electrice, vor asigura transportul localnicilor care lucrează în oraş, dar şi a elevilor şi studenţilor. Proiectul vine în completarea transportului public din municipiul Suceava, unde în weekend este 100% verde. 

Ion Lungu - primar municipiul Suceava: Sunt 2-3 staţii în fiecare localitate, avem firma de consultanţă care a făcut acest lucru (n.r. traseul) şi la fel de important, în fiecare localitate va fi o staţie de încărcare pentru autobuzele electrice. Sigur, în municipiu vor fi mai multe.

Femeie: Pentru navetişti, cum facem naveta în fiecare zi, e foarte bine. Am serviciu, fac naveta în fiecare zi. Cu autobuzele locale.  

Studentă: La facultate am o săptămână 3 zile constant, o săptămână merg 5 zile şi, într-adevăr, este foarte aglomerat. Cel puţin dimineaţa autobuzele, după-amiază e mai liber, dar dimineaţa până la ora 13:00 e foarte aglomerat.

Proiectul ar putea fi pus în practică din ianuarie 2023

Dacă flota de autobuze va sosi la timp, iar infrastructura necesară mijloacelor de transport va fi realizată, din prima lună a anului viitor proiectul ar putea fi pus în practică. 

Viorel Cucu - primar comuna Adâncata: Un lucru deosebit de important atât ce înseamnă transportul și aglomerația urbană care se face în momentul de faţă din cauza tuturor mijloacelor de transport care duc oamenii în cele 8 localităţi în municipiul Suceava şi se aglomereaza foarte tare, şi nu în ultimul rând confortul pe care îl asiguri şi siguranța pe care o asigurăm copiilor care învață în municipiul Suceava.

Radu Reziuc - primar comuna Mitocu Dragomirnei: Avem inteţia de a lărgi şi aria pe unde autobuzele vor trece, adică şi mai multe staţii de călători. Şi traseele vor fi un pic mai multe, ceea ce este foarte bine pentru locuitorii comunei, dar mai ales pentru cei care fac naveta către municipiul Suceava. 

Proiectul de transport metropolitan va costa apoximativ 70 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Localităţile în care oamenii vor putea lua autobuzul şi în zonele limitrofe. Proiectul ar putea fi aplicat din 2023