Antena Meniu Search
x

Update Locatari evacuați după o dezinsecție făcută la parterul unui bloc din Timișoara. Oamenii vor petrece noaptea la pensiuni

70 de persoane au fost evacuate, marți seară, dintr-un bloc din Timișoara, unde a fost făcută o dezinsectie în urmă cu câteva ore, iar mirosul înțepător a pătruns și în apartamente. Printre persoanele evacuate se numără și 12 copii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.02.2021, 08:55

Vezi și
  • 70 de persoane au fost evacuate, marți seară, până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. 

UPDATE 23.15: În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanțe periculoase în spațiul comercial unde s-a efectuat dezinsecția. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecției, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. 

În continuare se lucrează pentru ventilarea spațiilor, urmând a se efectua alte măsurători.

Potrivit ISU Timiș, alarma s-a dat la ora 20:52, printr-un apel la 112, când a fost anunțat faptul că în scara unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente. 

La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

Dezinsecția a vizat un spațiu comercial de la parter

Ajunși la fața locului, pompierii au fost informați că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale. 

Până în acest moment, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. 

S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane: 58 Adulți și 12 minori. 

Ulterior s-a luat decizia ca toate persoanele să fie cazate la pensiuni în această noapte. Doi bătrâni au fost transportați cu ambulanțele la rudele din oraș.

Mesajul edilului Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a anunțat că s-a pus la cale un plan pentru adapostirea celor 70 de locatari evacuați din blocul afectat de dezinsecție.

În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Șagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Eu mă întorc mâine dimineața de la București, viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a anunțat primarul Timișoarei.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Iulia Pop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Locatari evacuați după o dezinsecție făcută la parterul unui bloc din Timișoara. Oamenii vor petrece noaptea la pensiuni