Antena Meniu Search
x

Video Lord al lumii interlope internaţionale, capturat în România. Încerca să pună bazele unei reţele de traficanţi

Unul dintre capii celui mai mare cartel de droguri din Mexic a fost prins în România. Bărbatul a venit în ţara noastră ca să dezvolte o reţea pentru traficul de droguri spre Uniunea Europeană. Ofiţerii antidrog l-au încătuşat imediat ce a călcat pe pământ românesc. Mexicanul a fost arestat anul trecut, dar, pentru siguranţa poliţiştilor implicaţi, operaţiunea a fost mediatizată abia acum.

de Bogdan Ocnaru

la 21.02.2021, 20:55

Vezi și
  • Un traficant periculos de droguri a fost prins în România
  • Bărbatul era unul dintre capii celui mare mare cartel de droguri din Mexic

Imaginile unei arestări din România au făcut, astăzi, înconjurul lumii. Încadrat de ofiţerii antidrog ai Poliţiei Române este Carlos Ruben Ramirez Monroy, unul dintre liderii unui cartel mexican, responsabil pentru uciderea a sute de persoane. A fost prins imediat ce a aterizat în România, anul trecut, în luna martie. Era pentru prima dată, după 25 de ani, când ieşea din ţara natală. În România, Monroy trebuia să pună la punct o reţea prin care subordonaţii săi să transporte droguri, cocaină şi metamfetamină în Uniunea Europeană. Mexicanul trebuia să identifice firme de transport, să încheie contracte legale şi să plaseze stupefiante din Bolivia şi Columbia printre cutiile cu marfă, de cele mai multe ori, banane. 

''Arestarea lui a fost efectuată după desfăşurarea unor activităţi speciale de investigare pe teritoriul României. Membrii cartelului intenţionau să introducă cantităţi importante de droguri, sute de kg în România.''

Investigaţie de amploare în colaborare cu poliţiştii antidrog americani

Doi ani a durat investigaţia. Poliţistii antidrog americani au colaborat cu ofiţerii de la crimă organizată din ţara noastră şi l-au urmărit la fiecare pas. Gruparea din care face parte Carlos Monroy, este condusă de El Mencho, un om pe capul căruia există o recompensă de 10 de milioane de dolari. Cartelul transportă, anual, mii de tone de cocaină în Statele Unite. 

Uttam Dhillon, ofiţer DEA: În ultimele 6 luni ale acestei operaţiuni, DEA a arestat peste 700 de persoane, care aveau legături cu clanul Jalisco Nueva Generation şi au confiscat peste 20 de tone de droguri, inclusiv 15 tone de metamfetamină, dar şi alte bunuri şi sume de bani, un total de 22 de milioane de dolari. 

''Asasinate de o cruzime extremă, inclusiv decapitări, asasinate la comandă.''

La nivel mondial, lorzii drogurilor din Mexic au dezvoltat o infrastructură impresionantă. 90 la sută din cocaina din Uniunea Europeană, în valoare de zeci, poate sute de miliarde de dolari, anual, este traficată de aceste grupări. Cele mai importante porţi de intrare în Europa sunt porturile din Spania, Belgia, Olanda şi România. Cocaina vine disimulată în cutii cu fructe, legume sau alte mărfuri, precum lemnul sau cărbunele. 

Mexicanul Carlos Ruben Ramirez Monroy a stat în România doar 60 de zile. Poliţiştii americani au trimis un avion privat, iar în luna iulie, bărbatul a plecat spre America. Va fi judecat în Texas pentru trafic de droguri, omor, trafic de arme, spălare de bani şi alte infracţiuni.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Lord al lumii interlope internaţionale, capturat în România. Încerca să pună bazele unei reţele de traficanţi