Antena Meniu Search
x

Video Loteria de vaccinare începe. Ce premii sunt și cum se face înscrierea

Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19, pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00.

De Redactia Observator la 30.09.2021, 19:26
Profimedia Images Vezi și

Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE pentru COVID-19 și care se înscriu pentru participare pe portalul https://certificat-covid.gov.ro.

Loteria de vaccinare se desfășoară în perioada 1 octombrie - 31 decembrie

Se consideră schemă completă, efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Dacă persoana are deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă, înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”). Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate.

Pe acelaşi subiect

Cum se face înscrierea în Loteria de vaccinare

Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se face pe portalul https://certificat-covid.gov.ro. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.

Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.

Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, persoanele vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

Cate extrageri sunt și cum se fac

Potrivit Ministerului Sănătății, Loteria de Vaccinare se va desfășura în perioada 1 octombrie – 31 decembrie și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică și vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

  • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
  • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
  • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12:00, pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română.

Ce premii sunt puse în joc la Loteria de vaccinare și cine le oferă

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

  • 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300.000 lei)
  • 3 premii lunare, ( câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luniîn valoare de 100.000 lei)
  • 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500 000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Loteria de vaccinare începe. Ce premii sunt și cum se face înscrierea