Antena Meniu Search
x

Ministrul interimar al Sănătății: Vârful valului 4, la mijlocul lunii octombrie. Se va ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, estimează că vârful valului patru va fi undeva la mijlocul lunii octombrie, când ne putem aștepta și la 20.000 de cazuri Covid pe zi. 

de Redactia Observator

la 30.09.2021, 09:30

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila - Hepta

Vârful valului 4 în România va fi atins la mijlocul lunii octombrie, a estimat ministrul Cseke Attila, la Digi24. Acesta a declarat că specialiștii se așteaptă și la 20.000 de cazuri Covid pe zi, în perioada 15 - 20 octombrie. 

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila la Digi24.

Ministrul Sănătății a mai spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată. În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă".

Imunizarea cu doza 3 de vaccin anti-COVID a început, în România, pe 28 septembrie. Cei care vor să se vaccineze vor putea merge direct în centrele de vacinare sau se pot programa prin intermediul platformei. Persoanele din centrele medico-sociale şi cele imbolizate la domiciliu pot opta pentru echipe mobile. Aşadar, de marţi de la ora 8 s-a dat startul vaccinării cu a treia doză pentru toţi cei care au primit până acum ambele doze Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Se pot vaccina inclusiv cei care au făcut boala între timp. Există însă o condiţie: trebuie să treacă 6 luni de la a doua doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Ministrul interimar al Sănătății: Vârful valului 4, la mijlocul lunii octombrie. Se va ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi