Antena Meniu Search
x

LOVITURĂ! Guru Bivolaru rămâne CONDAMNAT la 6 ani de închisoare

Cererea de redeschidere a procesului lui Gregorian Bivolaru a fost respinsă și în apel.

Curtea de Apel Alba a decis să nu admită redeschiderea dosarului 405/85/2005 în care s-a pronunțat condamnarea în lipsă a inculpatului .Hotărârea CA Alba confirmă sentința Tribunalului Sibiu care nu a admis cererea lui Bivolaru.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare în lipsă deoarece s-a sustras cercetării și procesului, fugind din țară.

El a fost reținut la Paris și extrădat în România anul trecut.

Guru Bivolaru, lider al mișcării de integrare în absolut - MISA - a fost reținut și acuzat de procurori în 2004 dar a părăsit țara, fiind ajutat de un vameș să trecă frontiera.

În 2005 a fost arestat în Suedia dar autoritățile nu l-au extrădat, formalitățile depuse de Ministerul Justiției din România fiind incomplete. Ministrul de atunci la justiției, Monica Macovei ar fi stimulat o atituine blândă față de Bivolaru, judecat pentru acte sexuale cu minori, corupere de minori, trafic de persoane și alte infracțiuni.

Sentința definitivă a fost pronunțată abia în 2013 la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul condamnând inculpatul doar pentru act sexual cu minori, celelalte fapte fiind prescrise.

Dan Constantin

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » LOVITURĂ! Guru Bivolaru rămâne CONDAMNAT la 6 ani de închisoare