Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lucrările la metroul din Cluj, care va traversa tot oraşul, au intrat în linie dreaptă. Când ajung cârtiţele în teren

Lucrările la metroul din Cluj intră în linie dreaptă. De luna viitoare ajung cârtiţele în teren şi încep forajele. Magistrala 1 va avea 19 stații și se va întinde pe 21 de kilometri. Termenul de finalizare a lucrării este 2031. Metroul va traversa tot orașul, până la depoul amplasat într-o zonă rezidențială.

de Redactia Observator

la 01.09.2024 , 20:37

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, dă asigurări că proiectul privind metroul va fi realizat, precizând că discuţia despre finanţare ”este de natură tehnică”, iar metroul ”are contract de finanţare din fonduri europene”. ”Dincolo de toate discuţiile din spaţiul public, doresc să ştiţi că metroul se face! În octombrie-noiembrie sosesc «cârtiţele» care fac tunelurile pentru metrou şi încep lucrările propriu-zise”, subliniază el.

Emil Boc a vorbit, duminică, într-o postare pe Facebook, despre transformarea municipiului Cluj-Napoca într-unul mai verde, un pas fiind transformarea unei străzi într-una pietonală şi eliminarea traficului rutier din acea zonă. În acest context, el a fost întrebat, într-un comentariu, despre metrou.

”Dincolo de toate discuţiile din spaţiul public, doresc să ştiţi că Metroul SE FACE!! În octombrie-noiembrie sosesc «cârtiţele» care fac tunelurile pentru metrou şi încep lucrările propriu-zise. Acum se lucrează la devierea utilităţilor, au fost făcute exproprierile şi se pregăteşte prima staţie din Floreşti, de unde vor intra «cârtiţele» în subteran. Discuţia despre finanţare este de natură tehnică, metroul are contract de finanţare din fonduri europene”, a răspuns Emil Boc.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Lucrările la metroul din Cluj, care va traversa tot oraşul, au intrat în linie dreaptă. Când ajung cârtiţele în teren