Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban anunță că România va putea produce Euthyrox

Ludovic Orban a anunțat că România va încerca să introducă în fabricație medicamentul Euthyrox, care este vital pentru pacienții cu afecțiuni ale tiroidei și care a lipsit din farmacii.

De Ana Maria Ghiarasim la 23.09.2020, 16:35
Ludovic Orban anunță că România va putea produce Euthyrox
Ludovic Orban anunță că România va putea produce Euthyrox - Mediafax Foto / Ovidiu Matiu via Hepta
  • Premierul a subliniat că sunt mulți pacienți care au luat acest medicament în cantități mari, ceea ce a dus la o criză în România.
  • Orban a subliniat că intrarea în fabricație a Euthyrox „nu este un proces care să se producă de azi pe mâine”.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Premierul a făcut anunțul miercuri, la Galați, unde a intrat într-o farmacie care să întrebe dacă au pe stoc Euthyrox.

„Sunt unii pacienți care au luat cantități mai mari și din această cauză s-a creat o criză. Eu îi rog să nu își ia chiar în cantități atât de mari, să nu facă stocuri, pentru că există un contract care asigură medicamentul pentru necesitățile evaluate în mod medical și în mod evident vom încerca să îi introducem în fabricație în România”, a spus Orban.

Acesta precizat, însă, că intrarea în fabricație „nu este un proces care să se producă de azi pe mâine”, scrie Mediafax.

„Nu sunt specialist. Nu cunosc în detaliu procedurile de autorizare. Acest răspuns vă poate fi dat de cineva care este de specialitate de la Ministerul Sănătăţii sau de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitive Medicale”, a răspuns Ludovic Orban la întrebarea unui jurnalist privind producerea medicamentului Euthyrox.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ludovic Orban anunță că România va putea produce Euthyrox