Antena Meniu Search
x

Lumina Sfântă dusă cu avionul la credincioşii din toată ţara, care vor participa la Slujba de Înviere

În urmÎn urmă cu puţin timp, Lumina Sfântă a ajuns în România. Aceasta urmează să fie împărţită de către preoţă cu puţin timp, Lumina Sfântă a ajuns în România.

Vezi și

În urmă cu puţin timp, Lumina Sfântă a ajuns în România. Aceasta urmează să fie împărţită de către preoţii din toată ţara credincioşilor, care vor participa la Slujba de Înviere.

La ora 14:16, în sunetul clopotelor şi al rugăciunilor celor 10 mii de credincioşi, în Mormântul Sfânt s-a aprins Lumina Învierii. 

Din Ierusalim, o delegaţie a Patriarhiei a pornit cu Lumina Sfântă spre România. Între timp, în bisericile din ţară se făceau ultimele pregătiri. 

Cu câteva ore înainte de slujba de Înviere este forfotă mare în mănăstirea Hurezi. Nicio măicuţă nu stă locului, se fac pregătiri pentru masa de Paşte. Iar în biserică este un du-te-vino de turişti. Mulţi dintre ei au făcut chiar un obicei aici, ajută la treburile gospodăreşti. Veniţi din toată ţara pentru slujba din Sâmbăta Mare, mulţi copii, dar şi adulţi au îmbrăcat straie populare. În curtea mănăstirii l-am întâlnit şi pe Teodor Bălăceanu, militar în rezervă. De trei ori a fost în Afganistan. 

Teodor Bălăceanu, militar în rezervă:

Vreau să aduc mulţumire pentru că am fost păzit. Tot timpul priveam (n.r. în Afganistan) la cer şi ziceam: " Doamne, ai grijă de noi". Trebuie să ne străduim să ne păstrăm credinţa pe care o avem din moşi strămoşi.

În câteva ore, sute de credincioşi vor lua de aici lumina sfântă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lumina Sfântă dusă cu avionul la credincioşii din toată ţara, care vor participa la Slujba de Înviere