Antena Meniu Search
x

Curs valutar

MAE a anunţat dacă sunt români printre victimele cutremurului de 7 grade din Indonezia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, până în prezent, autorităţile indoneziene nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de cutremurul de 7 grade din Indonezia, produs pe insula Lombok.

de Redactia Observator

la 06.08.2018 , 17:34

Intervenția forțelor de ordine în zonele cele mai afectate de cutremurul de 7 grade din Indonezia Forțele de ordine intervin în zonele cele mai afectate de cutremurul de 7 grade din Indonezia, care a lovit puternic insula Lombok pe 5 august 2018 - Abaca Press via Hepta

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, până în prezent, autorităţile indoneziene nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de cutremurul de 7 grade din Indonezia, produs pe insula Lombok.

Potrivit MAE, Ambasada României în Indonezia urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de cutremurul produs duminică în insula Lombok, iar misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. 

"Până în prezent, autorităţile indoneziene nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară (...) Ambasada României în Republica Indonezia monitorizează situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări", a transmis Ministerul Afacerilor Externe privind cutremurul de 7 grade din Indonezia.

Articolul continuă după reclamă

MAE precizează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +62 21 315 43 62,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +62 (0) 811 172 6283.

Echipele de salvare indoneziene au evacuat luni sute de turişti de pe insuliţe turistice situate în apropierea Insulei Lombok, unde salvatorii caută supravieţuitori, la o zi de la cutremurul puternic soldat cu 91 de morţi. Cutremurul cu magnitudinea 6,9, care a avut loc duminică seara la mică adâncime - 10 kilometri, a avariat mii de locuinţe, la o săptămână după alt seism soldat cu 17 morţi. Salvatorii caută supravieţuitori în dărâmături ale unor locuinţe, moschei şi şcoli distruse de cutremurul de duminică seara, resimţit pe insula vecină Bali, cea mai frecventată de turişti în acest arhipelag din Asia de Sud-Est.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » MAE a anunţat dacă sunt români printre victimele cutremurului de 7 grade din Indonezia